Η "Μαρίκα" του Χαλανδρίου αγαπά την ιταλική κουζίνα

Στη νέα εποχή της διαθέτει πλούσιο ιταλικό ταμπεραμέντο.

Μαρίκα

Η κομψή ανανεωμένη, trattoria πλέον, στο Χαλάνδρι, αναδεικνύει γεύσεις με ιταλικό προφίλ προσθέτοντας πινελιές φροντίδας. Στη ζεστή ατμοσφαιρική σάλα και την όμορφη αυλή της σερβίρει ορεκτικά όπως γεμιστά raviolini με τυριά και φλογερίτσες μανιταριών με πεκορίνο, ταρτάρ μοσχαριού αλλά και χορτοφαγικό με ψητό παντζάρι ενώ από τις σαλάτες τους ξεχωρίζουν η all time classic caprese και η "prosciutto" με πεκορίνο, ντοματίνια και μαγιονέζα βασιλικού. Πρωτοκαθεδρία όμως στο μενού έχουν τα ζυμαρικά με αρκετές κλασικές προτάσεις αλλά και κάποιες με τη νόστιμη ματιά της "Μαρίκας". Θα βρείτε λοιπόν την carbonara με guanciale και αυγό αλλά και την "ελληνική" με κρέμα και καπνιστή πανσέτα ενώ δεν λείπουν οι πίτσες και πιάτα με κρέας όπως οι κοκκινιστές πολτέτες με πέννες ή τα μοσχαρίσια φιλετίνια με λευκή σάλτσα μανιταριών. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.