Η "Μαρίκα" του Χαλανδρίου αγαπά την ιταλική κουζίνα

Στη νέα εποχή της διαθέτει πλούσιο ιταλικό ταμπεραμέντο.

Μαρίκα

Η κομψή ανανεωμένη, trattoria πλέον, στο Χαλάνδρι, αναδεικνύει γεύσεις με ιταλικό προφίλ προσθέτοντας πινελιές φροντίδας. Στη ζεστή ατμοσφαιρική σάλα και την όμορφη αυλή της σερβίρει ορεκτικά όπως γεμιστά raviolini με τυριά και φλογερίτσες μανιταριών με πεκορίνο, ταρτάρ μοσχαριού αλλά και χορτοφαγικό με ψητό παντζάρι ενώ από τις σαλάτες τους ξεχωρίζουν η all time classic caprese και η "prosciutto" με πεκορίνο, ντοματίνια και μαγιονέζα βασιλικού. Πρωτοκαθεδρία όμως στο μενού έχουν τα ζυμαρικά με αρκετές κλασικές προτάσεις αλλά και κάποιες με τη νόστιμη ματιά της "Μαρίκας". Θα βρείτε λοιπόν την carbonara με guanciale και αυγό αλλά και την "ελληνική" με κρέμα και καπνιστή πανσέτα ενώ δεν λείπουν οι πίτσες και πιάτα με κρέας όπως οι κοκκινιστές πολτέτες με πέννες ή τα μοσχαρίσια φιλετίνια με λευκή σάλτσα μανιταριών. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρίκα

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Tasty Awards '23: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.

Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ ανθίζει στο κέντρο της Αθήνας σαν τις ιαπωνικές κερασιές.