4 ιδέες για γιορτινό dining μετά μουσικής

Οι έξοδοι των ημερών το θέλουν το ζωντανό πρόγραμμα για να απογειωθούν, οπότε ιδού 4 προτάσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό τους με κέφι μοντέρνο ελληνικό, λυρικό, νοσταλγικό αλλά και γνήσια λαϊκό.

Cash

Cash
Ανανεωμένο μας υποδέχεται τις φετινές γιορτές το πολύ δημοφιλές bar restaurant του Κεφαλαρίου, με καινούργιους πολυελαίους, μαρμάρινα τραπέζια, ροζ αμυγδαλιές πλεγμένες ανάμεσα στα μπαμπού αλλά και νέες japanese fusion γεύσεις διά χειρός του Βαγγέλη Λεούση συνοδεία καθημερινών live που δημιουργούν party ατμόσφαιρα. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο μικρόφωνο βρίσκεται ο Άρης Πετράκης τραγουδώντας από Σινάτρα μέχρι Πάριο, ενώ τις Πέμπτες η Στεφανία Ρίζου αποθεώνει γυναικείες φωνές όπως η Εντίθ Πιάφ και η Μαρινέλλα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο επάνω χώρος του "Red Room" δονείται στους ρυθμούς των μεγάλων επιτυχιών του Γιώργου Θεοφάνους. 

 

Piedra
Photo: Panagiotis Tsikos
Photo: Panagiotis Tsikas

Piedra Opera Restaurant
Ξανά κοντά μας επέστρεψε πρόσφατα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Πειραιώς και μοναδικό σε ολόκληρη την πόλη όπου το γεύμα συντροφεύουν ζωντανά "τζαμαρίσματα" από τενόρους, που διατρέχουν τη Μεσόγειο με λυρική διάθεση. Ειδικά για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν εορταστικά μενού με σπέσιαλ πιάτα όπως το σεβίτσε τσιπούρας με κρέμα αβοκάντο, τσίλι, ξινόμηλο και χαβιάρι ελαιολάδου ή το κότσι μαύρου χοίρου σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και μέλι που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας. 

RivieraCoast

Riviera Coast
Ο λαμπερός και πολυεπίπεδος all day χώρος του ομίλου Σταθοκωστόπουλου πάνω στη θάλασσα είναι χάρμα οφθαλμών, επιτρέποντας στο βλέμμα να σαλπάρει χειμώνα-καλοκαίρι κάπου μακριά. Κάθε Σάββατο μάλιστα, ο μεγάλος μας συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός μας προσκαλεί, παρέα με την Τερέζα, σε ένα "Ταξίδι στο Χρόνο" με όχημα νοσταλγικές επιτυχίες στο χώρο του εστιατορίου, το οποίο  ποντάρει στις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Ένεκα των ημερών, η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί και τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνοδεία εορταστικού μενού. 

Argi

Argi’s House
Με διάθεση να ξορκίσουμε όλα εκείνα τα στραβά και τα ανάποδα που μας ταλαιπώρησαν το 2021, μας υποδέχεται το live venue που δημιούργησε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος στην καρδιά της Γλυφάδας. Η κουζίνα φορά τα γιορτινά της με προτάσεις όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σος πράσινου πιπεριού και τα μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί marsala και πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται η Χρύσα Μπελούση, ο Βασίλης Κλειδωνάρης και ο Γιάννης Παπαγεωργίου με το μπουζούκι του προσφέροντας γνήσιο ελληνικό γλέντι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Riviera Coast

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.