"Omnivore": Comfort επιστροφή στη σκιά της Αγ. Ειρήνης

Επιστροφή στην comfort φινέτσα του κάνει το «Omnivore», που σερβίρει νόστιμο brunch αλλά και ελληνόστροφο dinner με μοντέρνα προσέγγιση στον ατμοσφαιρικό χώρο του ιστορικού υφασματάδικου Συμεωνίδη.

Το «Omnivore» σερβίρει κομψές γεύσεις σε φινετσάτο χώρο

Στη σκιά της Αγίας Ειρήνης και σε μια από τις πιο ζωντανές πιάτσες της Αθήνας, το "Omnivore" είχε έρθει πέρσι να προσθέσει τη δική του ψηφίδα στο γευστικό μωσαϊκό της γειτονιάς, ως νέο καμάρι του Ομίλου Καστελόριζο. Κι αν οι πανδημικές περιστάσεις του έκοψαν τη φόρα πριν καλά – καλά ξεδιπλώσει την πρότασή του, φέτος επανέρχεται ανανεωμένο, με τον Βασίλη Καφαλούκο, executive chef όλου του ομίλου, να παρουσιάζει μια φρεσκαρισμένη κάρτα που συνδυάζει ευρηματικά bites για all day τσιμπολόι, αλλά και μοντέρνες ανασυνθέσεις κλασικών γεύσεων, ιδανικές για after office συναντήσεις, apres shopping ανάκτηση δυνάμεων, ή dinner για δύο στην ατμοσφαιρική του σάλα.

Μπολιασμένη με απαλό μινιμαλισμό στη επίπλωση, και σπιρτόζικες πινελιές σαν τα ανθοδοχεία που θέλεις να πάρεις σπίτι φεύγοντας, η παλιά αρχοντιά της σάλας βγαίνει σε πρώτο πλάνο, με το πανέμορφο πάτωμα (πατιέται έτσι, απαράλλαχτο, από το 1850 το περίτεχνο πλακάκι) να αντανακλά την ήρεμη αστική ομορφιά του ζωγραφιστού ταβανιού. Παράλληλα, παλιά στοιχεία του ιστορικού υφασματάδικου του Συμεωνίδη, που είχε εδώ την έδρα του τότε που η Αθήνα ύφαινε την αστική κληρονομιά της, έχουν βρει μια δεύτερη ζωή, όπως ο πάγκος κοπής των υφασμάτων, που έχει μετατραπεί σε τραπέζι και δεσπόζει πια στον σχεδόν πριβέ χώρο του ημιώροφου.

Omnivore Christmas

Ο γιορτινός διάκοσμος, διακριτικός και ζεστός αρκετά ώστε να αγκαλιάζει το χώρο με διάθεση για χειμωνιάτικο ραχάτι, κάνει τις ροτόντες της μεγάλης τζαμαρίας στρατηγικό location για χάζι στον κόσμο που ανεβοκατεβαίνει το πολυσύχναστο δρομάκι απ’ έξω, όσο στο τραπέζι καταφθάνουν αναπάντεχες αναγνώσεις παραδοσιακών πιάτων σαν την "σπανακόπιτα" με μπαβαρουάζ σπανακιού, μυριστικών και κρέμας φέτας κάτω από τραγανό φύλλο, comfort φαβορί σαν τις ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού και φρέσκια τρούφα, ή εκμαυλιστικές λιχουδιές σαν τη μαγειρεμένη για 24 ώρες πανσέτα, που συνοδεύεται ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού.

Η εκλεκτική λίστα κρασιών συνοδεύει άρτια τις επιλογές της κύριας κάρτας, οι προτάσεις του bar σε κλασικά κοκτέιλ και tailored δημιουργίες, κοντράρει στα ίσια την κάβα, ενώ τα δυο μενού 5 σταδίων για παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με πιάτα όπως το ρολό γαλοπούλας με γέμιση κουκουνάρι, δενδρολίβανο, cranberries και cherry sauce, ή το φιλέτο μόσχου Wellington, με πατέ μανιταριών, σελινόριζα και σάλτσα τρούφας, βάζουν στα σοβαρά το "Omnivore" στη λίστα των γιορτινών μας επιλογών.

Τρία πιάτα για γνωριμία

Ταρτάρ "σουτσουκάκια"

Omnivore Ταρτάρ Σουτσουκάκια
Κίμυνο, μαϊντανός, σκορδόλαδο και σουσαμάκι δίνουν στο αφράτο ταρτάρ μόσχου τη γευστική τσαχπινιά που έχουμε συνδέσει με το παραδοσιακό πρωτότυπο, στη ντοματένια σάλτσα του οποίου έρχεται να δώσει twist ο χειροποίητος πελτές.

Dumplings πάπιας

Omnivore Dumplings
Άριστα βρασμένα και με τη γέμισή τους να εκφράζει όμορφα τη γευστική αβρότητα του πουλερικού, έρχεται παρέα με dashi μανιταριών και κρέμα πορτσίνι, για να απλώσει στο τραπέζι γεύσεις και μυρωδιές χειμωνιάτικου δάσους.

Μπουγιαμπέσα

Omnivore Μπουγιαμπέσα

Με γιουβαρλάκια σφυρίδας, μπισκ από όστρακα, αφρό λεμόνι και chili oil, οι προσεγμένες ισορροπίες και οι ήπιες εντάσεις του, δίνουν σ’ αυτό το πιάτο μια φινέτσα με γευστική διάρκεια, που ταιριάζει αρμονικά με την κομψότητα του χώρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.