6 οικολογικά δώρα για foodies

Θέλετε τα δώρα των γιορτών να έχουν eco-friendly προσέγγιση εντυπωσιάζοντας τους foodie φίλους μεταφέροντας όμως και ένα αισιόδοξο μήνυμα; Έχουμε τις κατάλληλες προτάσεις.

Χριστούγεννα

Αν η οικολογία κάποτε αντιμετωπιζόταν ως τάση, πλέον είναι αντικείμενο που απασχολεί την επικαιρότητα από κάθε σκοπιά πιο συχνά από ποτέ. Υπάρχει καλύτερη περίοδος από τις γιορτές για να μοιραστούμε μια δημιουργική και αισιόδοξη στάση ζωής κάνοντας την αρχή από την κουζίνα; Παραθέτουμε έξι επιλογές πραγματικά ξεχωριστών δώρων.

Fund-a-tree gift box: Σώζουμε τα δάση με ελαιόλαδο
Το φετινό καλοκαίρι καταστράφηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και στην Ελλάδα από τις πυρκαγιές. Η ελληνική εταιρεία "Odysea", που εδρεύει στη Βρετανία και εμπορεύεται ελληνικές ελιές και ελαιόλαδο από παραγωγό στην Εύβοια, λανσάρει την πρωτοβουλία "fund-a-tree gift box". Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση ποσού το οποίο θα αξιοποιηθεί στη δεντροφύτευση στις περιοχές που έχουν πληγεί, με την αγορά καλαθιών με προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου. 

Αποξηραντής τροφίμων: Για τον foodie της παρέας
Ένας τρόπος για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των τροφίμων είναι η αποξήρανσή τους. Μπορεί να γίνει στον φούρνο ωστόσο στην αγορά κυκλοφορούν πολύ πρακτικοί αποξηραντές που κάνουν εξαιρετική δουλειά και σε ελεγχόμενες συνθήκες. Εξάλλου τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά είναι πολύ υγιεινά σνακ και με αυτόν τον τρόπο οι τροφές δεν καταλήγουν στον κάδο

Fermentation Kit


Εξοπλισμός για φυσικές ζυμώσεις: Κάν’το όπως ο Rene Redzepi
Φτιάχνουμε ζυμωμένα λαχανικά με τη βοήθεια του "Starter Fermentation Kit", που περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και την τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε φυσική γαλακτική ζύμωση στο σπίτι σωστά και εύκολα. Το τέλειο δώρο για κάθε foodie. 

Κάδος κομποστοποίησης: Για eco-geeks
Τεράστιες ποσότητες από φλούδες φρούτων και λαχανικών -και πολλά άλλα- καταλήγουν στα σκουπίδια, κάτι που έχει επίσης αποδειχθεί εξαιρετικά επιβλαβές για το περιβάλλον. Οι κάδοι κομποστοποίησης αξιοποιούν ό,τι πετάγεται από τρόφιμα μετατρέποντάς το σε χρήσιμο λίπασμα

Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης


"Food Waste: Οδηγός επιβίωσης": Για σκεπτόμενους μάγειρες-μαγείρισσες
Μία νέα "αναρχική" έκδοση από την "Gastronomy Essentials", που δημιουργήθηκε για να αφυπνίσει και κυρίως για να δώσει πρακτικές λύσεις και ιδέες καταπολέμησης της άσκοπης υπερκατανάλωσης αγαθών στις επαγγελματικές και στις οικιακές κουζίνες. Την έκδοση προλογίζει ο κριτικός γεύσης του Αθηνοράματος Δημήτρης Αντωνόπουλος. 

Σκεύη που σφραγίζουν με κενό αέρος: Για τους πρακτικούς
Διατηρούμε έως πέντε φορές περισσότερο ωμές τροφές και μαγειρεμένο φαγητό που έχει περισσέψει αποθηκεύοντάς το σε ειδικά σκεύη και σακουλάκια από τα οποία αφαιρείται ο αέρας που τα αλλοιώνει. Πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.