
Comfy Food
Ένα προσεγμένο καθημερινό εστιατόριο που αποδεικνύει ότι οι χαμηλές τιμές δεν σημαίνουν απαραίτητα και εκπτώσεις στην ποιότητα. Εξάσκησε τα ιταλικά σου με spaghetti, gnocchi και fettuccine, και δοκίμασε οπωσδήποτε την pizza.

Έκανε την εμφάνισή του πριν από κάποια χρόνια στο χώρο όπου παλιότερα βρίσκαμε το «Parmigiano» της Γλυφάδας, με σκοπό να κρατήσει τη ρότα σταθερή (αλλάζοντας ελαφρώς τις γευστικές συντεταγμένες) προς την κοντινή Ιταλία. Υιοθέτησε το όνομα του Vincenzo Sigillo (του δημιουργού των «Parmigiano»), και ως καλός μαθητής, εξέλιξε όσα διδάχτηκε από εκείνον -και την κουζίνα του- διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το δικό του ύφος. Στο «Vincenzo» έχεις τρεις επιλογές: τα μπροστινά τραπέζια που βλέπουν στο δρόμο, το cosy εσωτερικό που επενδύεται με ξύλο -εδώ έχεις και οπτική επαφή με την κουζίνα- και μια πιο ήσυχη και πιο πράσινη πίσω αυλή, στρωμένη με χαλικάκι.
Στο μενού πάλι, οι επιλογές είναι πολύ, μα πολύ, περισσότερες, είναι εκτενέστατο, δίνοντας, πράγμα λογικό σε μια τρατορία, έμφαση στα ζυμαρικά. Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι καλή, το σέρβις γρήγορο παρά το μέγεθος του χώρου και η σταθερή κουζίνα επιμένει σε απλές, everyday συνταγές (παίζει πάντως, ενίοτε, λιγάκι με τα υλικά). Ξεκίνα κλασικά, με ντουετάκι μοτσαρέλας di bufala και προσούτο, και με συμπαθητικά μανιτάρια πλερότους μαριναρισμένα σε μπαλσάμικο, πάρε όμως μια γεύση και από τα ρουστίκ ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα. Από τις σαλάτες, ωραιότατες είναι οι πιο φρουτένιες (με καρότο, αχλάδι, καρύδια και παρμεζάνα ή με καπνιστό σολομό, φινόκιο, ντομάτα και μάνγκο). Και μετά την... προθέρμανση, δοκίμασε το ριζότο με salsiccia και κρέμα κολοκύθας (σωστά χυλωμένο, αρκετά πικάντικο, όχι όμως απόλυτα ισορροπημένο), και συνέχισε με τα νόστιμα σπιτικά νιόκι με ντομάτα, μοτσαρέλα και ευωδιαστό βασιλικό. Μεγάλο ατού πάντως του «Vincenzo» θεωρώ -και δεν είμαι η μόνη- την πίτσα (σε εξαιρετικά καλές τιμές), με τραγανή, αρκετά λεπτή ζύμη και γεύσεις είτε κλασικές είτε πιο ιδιαίτερες^ η εκδοχή με μοτσαρέλα, ρόκα, προσούτο και παρμεζάνα, κληρονομιά από τον Sigillo, είναι από μόνη της ικανός λόγος για να έρθεις εδώ. Αν τώρα ύστερα απ' όλα αυτά θέλεις και γλυκό, διάλεξε μεταξύ τιραμισού και ενός ισορροπημένου σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.
Άντζελα Σταματιάδουastamatiadou@athinorama.gr INFO
Vincenzo, Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 2108941310. Έως 1.30 π.μ. Και μεσημέρι. Κάθε Πέμπτη βράδυ live jazz.
Τιμή: € 18-25.