Vincenzo

Ένα προσεγμένο καθημερινό εστιατόριο που αποδεικνύει ότι οι χαμηλές τιμές δεν σημαίνουν απαραίτητα και εκπτώσεις στην ποιότητα. Εξάσκησε τα ιταλικά σου με spaghetti, gnocchi και fettuccine, και δοκίμασε οπωσδήποτε την pizza.

Vincenzo

Comfy Food

Ένα προσεγμένο καθημερινό εστιατόριο που αποδεικνύει ότι οι χαμηλές τιμές δεν σημαίνουν απαραίτητα και εκπτώσεις στην ποιότητα. Εξάσκησε τα ιταλικά σου με spaghetti, gnocchi και fettuccine, και δοκίμασε οπωσδήποτε την pizza.

Vincenzo - εικόνα 1

Έκανε την εμφάνισή του πριν από κάποια χρόνια στο χώρο όπου παλιότερα βρίσκαμε το «Parmigiano» της Γλυφάδας, με σκοπό να κρατήσει τη ρότα σταθερή (αλλάζοντας ελαφρώς τις γευστικές συντεταγμένες) προς την κοντινή Ιταλία. Υιοθέτησε το όνομα του Vincenzo Sigillo (του δημιουργού των «Parmigiano»), και ως καλός μαθητής, εξέλιξε όσα διδάχτηκε από εκείνον -και την κουζίνα του- διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το δικό του ύφος. Στο «Vincenzo» έχεις τρεις επιλογές: τα μπροστινά τραπέζια που βλέπουν στο δρόμο, το cosy εσωτερικό που επενδύεται με ξύλο -εδώ έχεις και οπτική επαφή με την κουζίνα- και μια πιο ήσυχη και πιο πράσινη πίσω αυλή, στρωμένη με χαλικάκι.

Στο μενού πάλι, οι επιλογές είναι πολύ, μα πολύ, περισσότερες, είναι εκτενέστατο, δίνοντας, πράγμα λογικό σε μια τρατορία, έμφαση στα ζυμαρικά. Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι καλή, το σέρβις γρήγορο παρά το μέγεθος του χώρου και η σταθερή κουζίνα επιμένει σε απλές, everyday συνταγές (παίζει πάντως, ενίοτε, λιγάκι με τα υλικά). Ξεκίνα κλασικά, με ντουετάκι μοτσαρέλας di bufala και προσούτο, και με συμπαθητικά μανιτάρια πλερότους μαριναρισμένα σε μπαλσάμικο, πάρε όμως μια γεύση και από τα ρουστίκ ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα. Από τις σαλάτες, ωραιότατες είναι οι πιο φρουτένιες (με καρότο, αχλάδι, καρύδια και παρμεζάνα ή με καπνιστό σολομό, φινόκιο, ντομάτα και μάνγκο). Και μετά την... προθέρμανση, δοκίμασε το ριζότο με salsiccia και κρέμα κολοκύθας (σωστά χυλωμένο, αρκετά πικάντικο, όχι όμως απόλυτα ισορροπημένο), και συνέχισε με τα νόστιμα σπιτικά νιόκι με ντομάτα, μοτσαρέλα και ευωδιαστό βασιλικό. Μεγάλο ατού πάντως του «Vincenzo» θεωρώ -και δεν είμαι η μόνη- την πίτσα (σε εξαιρετικά καλές τιμές), με τραγανή, αρκετά λεπτή ζύμη και γεύσεις είτε κλασικές είτε πιο ιδιαίτερες^ η εκδοχή με μοτσαρέλα, ρόκα, προσούτο και παρμεζάνα, κληρονομιά από τον Sigillo, είναι από μόνη της ικανός λόγος για να έρθεις εδώ. Αν τώρα ύστερα απ' όλα αυτά θέλεις και γλυκό, διάλεξε μεταξύ τιραμισού και ενός ισορροπημένου σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

Vincenzo, Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 2108941310. Έως 1.30 π.μ. Και μεσημέρι. Κάθε Πέμπτη βράδυ live jazz.

Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.