Δείπνο με θέα

Τα περισσότερα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν υπέροχα roof gardens με θέα στην Ακρόπολη. Υπάρχουν όμως και πολλά εστιατόρια, με όμορφες ταράτσες και ανεμπόδιστη θέα «Ακρόπολη», που θα μας «ταξιδέψουν» τα καλοκαιρινά βράδια. Ψάξαμε στα πέριξ, τα τεστάραμε ένα προς ένα και σας τα παρουσιάζουμε μαζί με ένα κοστολογημένο μενού για να μην πάτε για... μαλλί και βγείτε κουρεμένοι. Γιατί, ως γνωστόν, η θέα κοστίζει.

Δείπνο με θέα

Η Ακρόπολη στο πιάτο

Τα περισσότερα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν υπέροχα roof gardens με θέα στην Ακρόπολη. Υπάρχουν όμως και πολλά εστιατόρια, με όμορφες ταράτσες και ανεμπόδιστη θέα «Ακρόπολη», που θα μας «ταξιδέψουν» τα καλοκαιρινά βράδια. Ψάξαμε στα πέριξ, τα τεστάραμε ένα προς ένα και σας τα παρουσιάζουμε μαζί με ένα κοστολογημένο μενού για να μην πάτε για... μαλλί και βγείτε κουρεμένοι. Γιατί, ως γνωστόν, η θέα κοστίζει. Από την Ντένη Καλλιβωκά

Βαρούλκο

Δείπνο με θέα - εικόνα 1

Με θέα την υψηλή γαστρονομία Θέα: Όταν έχει πανσέληνο, θα τη δείτε να ανατέλλει πίσω από την Ακρόπολη. Ένας φοίνικας κι ένα παλιό νεοκλασικό τα μόνα πράγματα που παρεμβάλλονται ανάμεσα στην ταράτσα του και την Ακρόπολη. Γιατί εδώ; Ένα δείπνο στο «Βαρούλκο», είναι ένα δείπνο στου Λευτέρη, κι αυτό υπόσχεται, εκτός από πολύ καλή δημιουργική κουζίνα, μια περιζήτητη οικειότητα. Από τα φετινά πιάτα δοκιμάστε πεϊνιρλί με τρούφα και μάγουλα σφυρίδας, καπνιστή πέστροφα με φύλλο κρούστας και ψάρι με σάλτσα λουίζας. Το καλύτερο τραπέζι: Όλα της μπροστινής σειράς. Κόστος για ένα άτομο: Όσες φορές κι να έχω πάει στο «Βαρούλκο», ποτέ δεν κατάφερα να παραγγείλω από τον κατάλογο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει πάντα ένα «tailor made» μενού. Το κόστος; Mας είπε € 70 για τα 6-7 πιάτα σε μικρότερες από τις κανονικές ποσότητες με κουβέρ και γλυκό. Tip: 1) Προσφέρεται μενού degustation με € 55. 2) Ο Νεκτάριος Ντάλας, διευθυντής του εστιατορίου είναι πραγματικός θησαυρός. INFO

Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228800.

Kyoto

Δείπνο με θέα - εικόνα 2

Για σούσι

Θέα: Απίθανη. Ο Ιερός Βράχος ακριβώς μπροστά σας, προσοχή όμως γιατί σε ένα κομμάτι της βεράντας παρεμβάλλονται κάτι κεραίες. Γιατί εδώ; Γιατί άλλο ιαπωνέζικο με τέτοια θέα δεν θα βρείτε πουθενά, και το σούσι του είναι αξιοπρεπέστατο. Το καλύτερο τραπέζι: Το Νο 1 έχει την πιο «ανοιχτή» θέα. Κόστος για ένα άτομο: Nigiri € 4,80, maki € 5,40, σαλάτα nama yasai με λεπτοκομμένα φρέσκα λαχανικά € 5,50 και tempura moriawase με λαχανικά και γαρίδες € 10,20, κουβέρ € 2,50. Σύνολο € 28,40 χωρίς τα ποτά. Tip: Αν δεν βρείτε εισιτήρια για την αγαπημένη σας μουσική παράσταση στο Ηρώδειο, ελάτε εδώ. Κατά πάσα πιθανότητα, θα την… ακούσετε. Πάντως μια τόσο προνομιακή ταράτσα θα έπρεπε να είναι λίγο πιο φροντισμένη. INFO

Γαριβάλδη 5, Ακρόπολη, 2109241406.

Meson El Mirador

Δείπνο με θέα - εικόνα 3

Για αυθεντικό μεξικάνικο

Θέα: Ένα όμορφο νεοκλασικό σε μια παράλληλο της Πειραιώς, πίσω από το «Βαρούλκο». Η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός ακριβώς μπροστά σας. Γιατί εδώ; Γιατί είναι ένα αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο όπου θα φάτε εξίσου αυθεντικά πιάτα, εκτελεσμένα από τη Μεξικανή Άννα. Οι χειροποίητες τορτίγιες είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει, ενώ και το mole (μεξικάνικη σος με σοκολάτα) είναι επίσης δικό τους. Το καλύτερο τραπέζι: Στην πρώτη σειρά, δίπλα στο στηθαίο για να μην παρεμβάλλεται κανένας ανάμεσα σε εσάς και τη θέα. Κόστος για ένα άτομο: Σαλάτα γουακαμόλε € 9,20, γαρίδες χασιέντα σοταρισμένες σε ελαιόλαδο με γλυκιά πιπεριά € 17, τορτίγιες με μήλο, ζάχαρη άχνη και κανέλα (€ 5,50), κουβέρ € 2,30. Σύνολο € 34 (χωρίς ποτό). Tip: Κάθε μέρα μεταξύ 7.30 και 9 το βράδυ έχετε 20% έκπτωση. Επίσης, μεγάλη ποικιλία πιάτων για vegetarians. INFO

Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2103420007.

Jerome Serres

Δείπνο με θέα - εικόνα 4

Για γαλλική κουζίνα

Θέα: Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο «Βαρούλκο», αλλά σε ψηλότερο όροφο κι έτσι η θέα της Ακρόπολης είναι ακόμα πιο πανοραμική. Ναός του Ηφαίστου, Αστεροσκοπείο και πάει λέγοντας. Γιατί εδώ; Ένα ξύλινο deck με λίγα τραπέζια και προσεγμένη art de la table, εξαιρετικό σέρβις, πολύ ευχάριστη μουσική στο background και βεβαίως η κουζίνα του Jerome Serres, πρώην σεφ της Σπονδής, που με το που άνοιξε το εστιατόριό του κέρδισε ένα αστέρι Michelin κι ένα Χρυσό Σκούφο. Το καλύτερο τραπέζι: Έχουν όλα άπλετη θέα, τα μπροστινά όμως είναι πιο προνομιακά. Κόστος για ένα άτομο: Φινετσάτο μπαρμπούνι με κρούστα εσπεριδοειδών, αβοκάντο, ντομάτα, σε σάλτσα γκασπάτσο και παγωτό γιαούρτι € 23, βακαλάος σε κρούστα ψωμιού, σάλτσα ντομάτας και πολύ δροσερό μινεστρόνε λαχανικών με παγωτό € 12, κουβέρ € 5, Σύνολο € 64, χωρίς τα ποτά. Tip: Ένα πραγματικά απόκρυφο και πριβέ εστιατόριο με πολύ καλή κουζίνα και service. INFO

Πειραιώς 78, Κεραμεικός, 2105200630.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Δείπνο με θέα - εικόνα 5

Για να «βγάλετε» τους επισκέπτες Θέα: Όλη η Αθήνα αφ' υψηλού. Γιατί εδώ; Βασικά για τη θέα και επειδή ως τοποθεσία εντυπωσιάζει τους πάντες. Το καλύτερο τραπέζι: Το No 13, για την πιο breathtaking θέα. Κόστος για ένα άτομο: Φρέσκο συκώτι πάπιας € 29,80, φαγκρί με τραχανά και φέτα € 29,80, δροσερή τάρτα λεμονιού με φράουλες € 11,50, κουβέρ € 6. Σύνολο € 77,10, χωρίς τα ποτά. Tip: Ελάτε με αυτοκίνητο μέχρι το τελεφερίκ (στην οδό Αριστίππου στο Κολωνάκι) και αφήστε το στον παρκαδόρο. Φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής θα βρίσκεστε ήδη μέσα στο μαγαζί. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τι ώρα αναχωρεί το τελευταίο. INFO

Λόφος Λυκαβηττού, 2107227065.

Πιλ-Πουλ

Δείπνο με θέα - εικόνα 6

Για τετ-α-τετ βραδιές

Θέα: Ακρόπολη φυσικά, καθαρά και κεντραρισμένα, αλλά και Λυκαβηττός.

Γιατί εδώ; Ένα νεοκλασικό του Τσίλερ σκέτο κομψοτέχνημα και σαφώς η πιο ρομαντική ταράτσα της Αθήνας.

Το καλύτερο τραπέζι: Το No 22 για δύο άτομα και αν έρθετε με παρέα το No 6 για 8-10 άτομα. Μας άρεσαν πολύ και τα πιο πριβέ τραπέζια στο ψηλότερο επίπεδο όπου ο φωτισμός είναι χαμηλός, αλλά δεν ακούγεται η μουσική. Κόστος για ένα άτομο: Σαλάτα Πιλ-Πουλ € 17, ψάρι χάλιμπουτ με σάλτσα από σαμπάνια € 29, μους μάνγκο και φρούτα του δάσους € 12, κουβέρ € 5. Σύνολο € 63 χωρίς τα ποτά. Tip: Αν θέλετε να έρθετε με αυτοκίνητο, υπάρχει δυνατότητα. Αναζητήστε τον παρκαδόρο. Η πανσέληνος από εδώ είναι μαγεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πει το «ναι». INFO

Απ. Παύλου & Πουλοπούλου, Θησείο, 2103423665.

Φίλοιστρον

Δείπνο με θέα - εικόνα 7

Με την παρέα σας

Θέα: Βρίσκεται πάνω στην Απ. Παύλου και από την ανοιχτή ταράτσα του βλέπει το αριστερό κομμάτι της Ακρόπολης από πολύ κοντά και το Λυκαβηττό. Γιατί εδώ; Είναι πολυσύχναστο, νεανικό και αν δεν υπερβάλλετε στην παραγγελία μπορεί να σας έρθει και οικονομικό. Το καλύτερο τραπέζι: Προτιμήστε τα μπροστινά τραπέζια στην αριστερή πλευρά. Κόστος για δύο άτομα: Σαγανάκι λαδοτύρι Μυτιλήνης € 8, πιπεριές γεμιστές με πεκορίνο € 8, παντζαροσαλάτα € 6,50, σοφρίτο € 12, κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο € 9,50, δαμάσκηνα με ρούμι γεμιστά με καρύδι και σος σοκολάτας € 5,50 και σοκολατόπιτα € 6, κουβέρ € 1. Σύνολο € 57,50 χωρίς τα ποτά. Tip: Προτιμήστε το την ώρα του δειλινού - είναι πολύ όμορφο. INFO

Απ. Παύλου 23, Θησείο, 2103467554.

Greek House - Αττικός

Για μετά το Ηρώδειο

Θέα: ...που κόβει την ανάσα, αφού από την μπροστινή πλευρά της βεράντας έχεις το Ηρώδειο και την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής. Αλλά και από την άλλη πλευρά βλέπετε Φιλοπάππου και Αστεροσκοπείο - όχι και άσχημα... Γιατί εδώ; Μη σας ξεγελά το τουριστικό του όνομα. Πρόκειται για ένα ποιοτικό εστιατόριο με αξιοπρεπές φαγητό, επώνυμο καλλιτεχνικό πελατολόγιο (έχουμε δει πολλές φορές τον Κακογιάννη, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.ά.) και από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε από τόσο κοντά το μοναδικό φωτισμό της Ακρόπολης που φιλοτέχνησε ο Bideau. Το καλύτερο τραπέζι: Το No 20, μια στρογγυλή ροτόντα για 6 άτομα. Κόστος για ένα άτομο: Μελιτζανομπουρεκάκια € 5, καλοφτιαγμένο σνίτσελ € 17 και δικός τους μπακλαβάς ή ραβανί € 4. Κουβέρ € 1,50. Σύνολο € 27,50, χωρίς τα ποτά. Tip: Κλείστε οπωσδήποτε τραπέζι ειδικά τις ημέρες που έχει παράσταση στο Ηρώδειο. INFO

Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, 2109215256, 2109216266.

Ντένη Καλλιβωκά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/08/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.