Iskandar

Ο Έλληνας -πρώην- συνεταίρος στο «Jaipur Palace» άνοιξε αυτό το αυθεντικό ινδικό στον Άλιμο και κέρδισε τις εντυπώσεις προτείνοντας μια πολύ γευστική, αυθεντική, αλλά ταυτόχρονα πιο ανάλαφρη ινδική κουζίνα.

Iskandar

Αυθεντική γοητεία

Ο Έλληνας -πρώην- συνεταίρος στο «Jaipur Palace» άνοιξε αυτό το αυθεντικό ινδικό στον Άλιμο και κέρδισε τις εντυπώσεις προτείνοντας μια πολύ γευστική, αυθεντική, αλλά ταυτόχρονα πιο ανάλαφρη ινδική κουζίνα.

Iskandar - εικόνα 1

Το «Iskandar» παίρνει το όνομά του από τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως δηλώνουν με τον πιο προφανή τρόπο και οι δύο προτομές στην είσοδο του μαγαζιού που ξεχειλίζει από ρουστίκ, ινδική γοητεία. Βαριά έπιπλα, έντονα χρώματα, εντυπωσιακά χειροποίητα φωτιστικά και μια πολύ όμορφη «αυτοκρατορική» τέντα που σκεπάζει το καλύτερο τραπέζι του μαγαζιού δίνουν τον τόνο σε ένα εστιατόριο που, αν και φλερτάρει με το κιτς, κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί την αυθεντικότητα. Αυθεντικότητα στην οποία συντελεί και η έντεχνη ινδική μουσική η οποία ντύνει τη σάλα.

Το μενού του «Iskandar» είναι εκτενές, με όλα τα κλασικά πιάτα που περιμένει κανείς σε ένα ινδικό εστιατόριο αλλά και με μια απρόσμενη ποικιλία επιλογών σε ψάρι, όπως αυτό το θαυμάσιο και πολύ αρωματικό Madrasi Machli, ένα φιλέτο πέρκας μαριναρισμένο με διάφορα ινδικά μπαχαρικά και μαγειρεμένο με λαχανικά. Αυτό, όμως, που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα διάφορα ινδικά κεμπάπ. Το sheek kebab με κιμά από αρνάκι και διάφορα μπαχαρικά που ψήνεται σε φούρνο ταντούρι είναι ένα πιάτο όλο άρωμα, ενώ πολύ τρυφερά και ζουμερά είναι και τα παϊδάκια με τζίντζερ και μπαχαρικά. Η παρέλαση των πιάτων συνεχίζεται, το αρωματικό κάρι δίνει και παίρνει, με άρωμα και με καλοζυγισμένη κάψα, ενώ τα πιάτα με όσπρια κερδίζουν τις εντυπώσεις^ παράδειγμα το Channa Masalla με ρεβίθια χυλωμένα και μαγειρεμένα με τζίντζερ, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα και διάφορα μπαχαρικά ή οι σούπερ αρωματικές κίτρινες φακές με μουστάρδα, κάρι και κρεμμύδι.

Στα επιδόρπια εμφανίζονται μεν οι αδυναμίες, αλλά συνολικά η εικόνα είναι και πάλι καλή, ενώ πλήρης είναι και η λίστα των κρασιών. Το «Iskandar» δίνει την εντύπωση της πιο ολοκληρωμένης και γευστικής «ινδικής» προσπάθειας που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα - οπότε οι λάτρες της ανατολίτικης κουζίνας σπεύσατε.

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
INFO

Iskandar, Λ. Ελευθερίας (Αμφιθέας) 6 & Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, 2109886474.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.