
Μεζεδάκια μετά μουσικής
Σε ένα χώρο που «κουβαλάει» γευστική ιστορία από το 1935, γνωστό σε Αθηναίους αλλά και επισκέπτες, που εμμένει στο χαρακτήρα μιας παραδοσιακής ταβέρνας, ως προς το ντεκόρ και τις γεύσεις, έρχεσαι ακριβώς για να βιώσεις μια... επιστροφή.

Δεν υπάρχουν πλέον πολλά σημεία, κεντρικά τουλάχιστον, όπου τα βαρέλια δεν είναι απλώς διακοσμητικό στοιχείο, αλλά πράγματι περιέχουν κρασί (παλιότερα βέβαια είχαν και ρετσίνα, αλλά δεν έχει ζήτηση πια). Με το δικό τους κρασί, τα «Βαρέλια» συνοδεύουν κλασικές, κλασικότατες ελληνικές συνταγές: υπάρχει φέτα ή γραβιέρα σαγανάκι, μπεκρή μεζές, πατάτες κομμένες στο χέρι, σπετζοφάι, μελιτζάνα ιμάμ και γίγαντες, σουπιές με σπανάκι για όσους αυτές τις μέρες νηστεύουν, και βέβαια ψητά - είναι το ατού του μαγαζιού: λουκάνικο από την Καρδίτσα στα κάρβουνα, ζουμερό, άκρως κρεατένιο μπιφτέκι, πολύ καλά παϊδάκια. Στο τέλος θα σας κεράσουν χαλβά του μπακάλη, που σερβίρεται ζεστός, με τριμμένο μήλο και κανέλα, και θα σας προτρέψουν να ξανάρθετε όταν φτιάξει ο καιρός, για να ανακαλύψετε τη δροσερή αυλή με τα νυχτολούλουδα και τον όμορφο φοίνικα. Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr INFO
Τα Βαρέλια, Χίου 7 & Φαβιέρου, Μεταξουργείο, 2105221796. Ανοικτά καθημερινά, βράδυ. € 12-16.