Τα Βαρέλια

Σε ένα χώρο που «κουβαλάει» γευστική ιστορία από το 1935, γνωστό σε Αθηναίους αλλά και επισκέπτες, που εμμένει στο χαρακτήρα μιας παραδοσιακής ταβέρνας, ως προς το ντεκόρ και τις γεύσεις, έρχεσαι ακριβώς για να βιώσεις μια... επιστροφή.

Τα Βαρέλια

Μεζεδάκια μετά μουσικής

Σε ένα χώρο που «κουβαλάει» γευστική ιστορία από το 1935, γνωστό σε Αθηναίους αλλά και επισκέπτες, που εμμένει στο χαρακτήρα μιας παραδοσιακής ταβέρνας, ως προς το ντεκόρ και τις γεύσεις, έρχεσαι ακριβώς για να βιώσεις μια... επιστροφή.

Τα Βαρέλια - εικόνα 1

Δεν υπάρχουν πλέον πολλά σημεία, κεντρικά τουλάχιστον, όπου τα βαρέλια δεν είναι απλώς διακοσμητικό στοιχείο, αλλά πράγματι περιέχουν κρασί (παλιότερα βέβαια είχαν και ρετσίνα, αλλά δεν έχει ζήτηση πια). Με το δικό τους κρασί, τα «Βαρέλια» συνοδεύουν κλασικές, κλασικότατες ελληνικές συνταγές: υπάρχει φέτα ή γραβιέρα σαγανάκι, μπεκρή μεζές, πατάτες κομμένες στο χέρι, σπετζοφάι, μελιτζάνα ιμάμ και γίγαντες, σουπιές με σπανάκι για όσους αυτές τις μέρες νηστεύουν, και βέβαια ψητά - είναι το ατού του μαγαζιού: λουκάνικο από την Καρδίτσα στα κάρβουνα, ζουμερό, άκρως κρεατένιο μπιφτέκι, πολύ καλά παϊδάκια. Στο τέλος θα σας κεράσουν χαλβά του μπακάλη, που σερβίρεται ζεστός, με τριμμένο μήλο και κανέλα, και θα σας προτρέψουν να ξανάρθετε όταν φτιάξει ο καιρός, για να ανακαλύψετε τη δροσερή αυλή με τα νυχτολούλουδα και τον όμορφο φοίνικα. Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

Τα Βαρέλια, Χίου 7 & Φαβιέρου, Μεταξουργείο, 2105221796. Ανοικτά καθημερινά, βράδυ. € 12-16.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.