Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού στο boutique εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει ωραίες εκπλήξεις.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Έχει ωραία αύρα που σε χαλαρώνει το κομψό εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Παρέες όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον νεανικές γεμίζουν τα τραπέζια του, ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, απλωμένες τόσο στο λιλιπούτειο ατμοσφαιρικό κηπάκι του, όσο και στην σάλα με τους λευκούς σαγρέ τοίχους που ζεσταίνουν τα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές γκρι ανθρακί καρέκλες. Περνούν καλά, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, ανοίγουν συζητήσεις με το προσωπικό που περιποιείται με γνώση αλλά και καλώς εννοούμενη οικειότητα που ταιριάζει στο ύφος του χώρου και το φαγητό που προτείνει ο Νίκος.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο ταλαντούχος σεφ ποντάρισε σε αυτήν την οικειότητα που περικλείει η μπιστρονομία, δίνοντας μαζί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Ειδικά αυτές οι τελευταίες είναι η μεγάλη αδυναμία του, γι’αυτό και πέρσι δημιούργησε ένα olive oil bar με επιλεγμένες ετικέτες εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για όποιον επιθυμεί να τις δοκιμάσει, ενώ στο άμεσο μέλλον ένα cheese trolley φορτωμένο σπάνια ελληνικά τυριά θα κλείνει το γεύμα στο «Simul».

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 2

Πιστό σε αυτό το πνεύμα παραμένει και το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού του εστιατορίου, που κρύβει ωραίες εκπλήξεις. Το καρπάτσιο καραβίδας με αυγοτάραχο, σος ολαντέζ, μοσχαρίσιο μεδούλι και φακές Beluga με cranberries είναι σοφιστικέ και πολυεπίπεδο. Η σαλάτα Caesar’s με μαλακό καβούρι, παστέλι και αυγό παναρισμένο σε φύκια nori είναι new style comfort food που απολαμβάνεις δεόντως. Το ίδιο και το ευρηματικό hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου που μπαίνει σε χειροποίητο μπριός. Οι κανθαρέλες στη σχάρα σε στέλνουν για μια βόλτα στο δάσος, ενισχυμένη με μπρουτάλ αποχρώσεις από στάκα και σκορδάτη κρέμα καραμέλας, ενώ το μαστιχωτό καλαμάρι συνδυάζει με ισορροπία τη γλύκα του τσάτνει από τσορίθο με την ξινοπικάντικη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 3

Στα κύρια τώρα, από το πιο άτονο σε σχέση με τα υπόλοιπα αρνάκι με τοπιναμπούρ σε μπερ μπλανκ που περιέχει το ζωμό του κρέατος, αξίζει να τιμήσετε τον χοιρινό λαιμό σε σάλτσα από πράσα σε ζύμωση και σελινόριζα στο φούρνο σαν άλλο πρασοσέλινο, και ασφαλώς το περίφημο, βαθιά νόστιμο κόκορα του σεφ με τραχανά από τη Σπάρτη, γραβιέρα από τη Νάξο και τα μπαχαρικά της παστιτσάδας που παραμένει αμετακίνητος στο μενού. Τα επιδόρπια που δημιουργεί η Εμμανουέλα Δελατόλα στέκονται αγέρωχα στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο και καλύτερο το moelleux σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, καραμελωμένα ποπ κορν, ανθό αλατιού και παγωτό βανίλια.

Τιμή: € 40 - 45

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
26/11/2025

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.