Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού στο boutique εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει ωραίες εκπλήξεις.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Έχει ωραία αύρα που σε χαλαρώνει το κομψό εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Παρέες όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον νεανικές γεμίζουν τα τραπέζια του, ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, απλωμένες τόσο στο λιλιπούτειο ατμοσφαιρικό κηπάκι του, όσο και στην σάλα με τους λευκούς σαγρέ τοίχους που ζεσταίνουν τα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές γκρι ανθρακί καρέκλες. Περνούν καλά, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, ανοίγουν συζητήσεις με το προσωπικό που περιποιείται με γνώση αλλά και καλώς εννοούμενη οικειότητα που ταιριάζει στο ύφος του χώρου και το φαγητό που προτείνει ο Νίκος.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο ταλαντούχος σεφ ποντάρισε σε αυτήν την οικειότητα που περικλείει η μπιστρονομία, δίνοντας μαζί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Ειδικά αυτές οι τελευταίες είναι η μεγάλη αδυναμία του, γι’αυτό και πέρσι δημιούργησε ένα olive oil bar με επιλεγμένες ετικέτες εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για όποιον επιθυμεί να τις δοκιμάσει, ενώ στο άμεσο μέλλον ένα cheese trolley φορτωμένο σπάνια ελληνικά τυριά θα κλείνει το γεύμα στο «Simul».

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 2

Πιστό σε αυτό το πνεύμα παραμένει και το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού του εστιατορίου, που κρύβει ωραίες εκπλήξεις. Το καρπάτσιο καραβίδας με αυγοτάραχο, σος ολαντέζ, μοσχαρίσιο μεδούλι και φακές Beluga με cranberries είναι σοφιστικέ και πολυεπίπεδο. Η σαλάτα Caesar’s με μαλακό καβούρι, παστέλι και αυγό παναρισμένο σε φύκια nori είναι new style comfort food που απολαμβάνεις δεόντως. Το ίδιο και το ευρηματικό hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου που μπαίνει σε χειροποίητο μπριός. Οι κανθαρέλες στη σχάρα σε στέλνουν για μια βόλτα στο δάσος, ενισχυμένη με μπρουτάλ αποχρώσεις από στάκα και σκορδάτη κρέμα καραμέλας, ενώ το μαστιχωτό καλαμάρι συνδυάζει με ισορροπία τη γλύκα του τσάτνει από τσορίθο με την ξινοπικάντικη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 3

Στα κύρια τώρα, από το πιο άτονο σε σχέση με τα υπόλοιπα αρνάκι με τοπιναμπούρ σε μπερ μπλανκ που περιέχει το ζωμό του κρέατος, αξίζει να τιμήσετε τον χοιρινό λαιμό σε σάλτσα από πράσα σε ζύμωση και σελινόριζα στο φούρνο σαν άλλο πρασοσέλινο, και ασφαλώς το περίφημο, βαθιά νόστιμο κόκορα του σεφ με τραχανά από τη Σπάρτη, γραβιέρα από τη Νάξο και τα μπαχαρικά της παστιτσάδας που παραμένει αμετακίνητος στο μενού. Τα επιδόρπια που δημιουργεί η Εμμανουέλα Δελατόλα στέκονται αγέρωχα στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο και καλύτερο το moelleux σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, καραμελωμένα ποπ κορν, ανθό αλατιού και παγωτό βανίλια.

Τιμή: € 40 - 45

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.