Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού στο boutique εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει ωραίες εκπλήξεις.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Έχει ωραία αύρα που σε χαλαρώνει το κομψό εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Παρέες όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον νεανικές γεμίζουν τα τραπέζια του, ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, απλωμένες τόσο στο λιλιπούτειο ατμοσφαιρικό κηπάκι του, όσο και στην σάλα με τους λευκούς σαγρέ τοίχους που ζεσταίνουν τα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές γκρι ανθρακί καρέκλες. Περνούν καλά, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, ανοίγουν συζητήσεις με το προσωπικό που περιποιείται με γνώση αλλά και καλώς εννοούμενη οικειότητα που ταιριάζει στο ύφος του χώρου και το φαγητό που προτείνει ο Νίκος.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο ταλαντούχος σεφ ποντάρισε σε αυτήν την οικειότητα που περικλείει η μπιστρονομία, δίνοντας μαζί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Ειδικά αυτές οι τελευταίες είναι η μεγάλη αδυναμία του, γι’αυτό και πέρσι δημιούργησε ένα olive oil bar με επιλεγμένες ετικέτες εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για όποιον επιθυμεί να τις δοκιμάσει, ενώ στο άμεσο μέλλον ένα cheese trolley φορτωμένο σπάνια ελληνικά τυριά θα κλείνει το γεύμα στο «Simul».

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 2

Πιστό σε αυτό το πνεύμα παραμένει και το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού του εστιατορίου, που κρύβει ωραίες εκπλήξεις. Το καρπάτσιο καραβίδας με αυγοτάραχο, σος ολαντέζ, μοσχαρίσιο μεδούλι και φακές Beluga με cranberries είναι σοφιστικέ και πολυεπίπεδο. Η σαλάτα Caesar’s με μαλακό καβούρι, παστέλι και αυγό παναρισμένο σε φύκια nori είναι new style comfort food που απολαμβάνεις δεόντως. Το ίδιο και το ευρηματικό hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου που μπαίνει σε χειροποίητο μπριός. Οι κανθαρέλες στη σχάρα σε στέλνουν για μια βόλτα στο δάσος, ενισχυμένη με μπρουτάλ αποχρώσεις από στάκα και σκορδάτη κρέμα καραμέλας, ενώ το μαστιχωτό καλαμάρι συνδυάζει με ισορροπία τη γλύκα του τσάτνει από τσορίθο με την ξινοπικάντικη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 3

Στα κύρια τώρα, από το πιο άτονο σε σχέση με τα υπόλοιπα αρνάκι με τοπιναμπούρ σε μπερ μπλανκ που περιέχει το ζωμό του κρέατος, αξίζει να τιμήσετε τον χοιρινό λαιμό σε σάλτσα από πράσα σε ζύμωση και σελινόριζα στο φούρνο σαν άλλο πρασοσέλινο, και ασφαλώς το περίφημο, βαθιά νόστιμο κόκορα του σεφ με τραχανά από τη Σπάρτη, γραβιέρα από τη Νάξο και τα μπαχαρικά της παστιτσάδας που παραμένει αμετακίνητος στο μενού. Τα επιδόρπια που δημιουργεί η Εμμανουέλα Δελατόλα στέκονται αγέρωχα στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο και καλύτερο το moelleux σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, καραμελωμένα ποπ κορν, ανθό αλατιού και παγωτό βανίλια.

Τιμή: € 40 - 45

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς η ελληνική γαστροταβέρνα έγινε εξαγώγιμο είδος

Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
24/06/2025

Πού τρώμε στην Πάρο και την Αντίπαρο τώρα

Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού