«Ivis 4»: Ο Γιάννης Λουκάκος κατεβαίνει στου Ψυρρή

Το ξενοδοχείο υποδέχεται τις comfort γεύσεις ενός easy going μενού με ελληνική βάση και παιχνιδιάρικη διάθεση.

«Ivis 4»: Ο Γιάννης Λουκάκος κατεβαίνει στου Ψυρρή

Ακροβολισμένο σχεδόν στο τέρμα ενός απ’ τα στενά που, στο γύρισμα της περασμένης δεκαετίας, χάραξαν τη δική τους διαδρομή στην εναλλακτική γαστροκατάσταση του Ψυρρή, προτού ενσωματωθούν στην ομογενοποίηση της γειτονιάς σε πολυδιασκεδαστήριο,β ένα boutique ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του μόλις το περασμένο καλοκαίρι, είναι μια άφιξη που ξεχωρίζει.

Φρέσκο στο design, αλλά και στη ζεστή, ανοιχτόκαρδη αίσθηση φιλοξενίας που προσέφερε ήδη από τις πρώτες μέρες του, όχι μόνο στους φιλοξενούμενους, αλλά ακόμη και στους περίεργους περαστικούς, που έμπαιναν μέσα για να δοκιμάσουν λ.χ. το πρωινό του, αντανακλά στο χώρο του την απροσποίητη ευγένεια των ανθρώπων του κι αυτό από μόνο του είναι κάτι το σπουδαίο. Γιατί προικίζει τη μικρή, αλλά ντιζαϊνάτη, φωτεινή και αεράτη σάλα του με αύρα καλωσορίσματος, ενώ για όσους τη διαβούν, επιφυλάσσει τη χαρά της ανακάλυψης στο βάθος της, όπου βρίσκεται το γοητευτικό, κατάφυτο αίθριο, με τις μπανανιές και τις στερλίτσιες να επιδεικνύουν ορέξεις για οργιώδη βλάστηση ήδη από τους πρώτους μήνες τους κάτω απ’ τον ήλιο του Κέντρου.

Στο αίθριο αυτό, χάρμα για όσο κρατάει ο καιρός, συναντήσαμε και τον Γιάννη Λουκάκο, που τελευταία φεύγει σκαστός απ’ τις κουζίνες των χαλανδριώτικων «Ψωμί κι Αλάτι» και «Alio», και κατηφορίζει στο Κέντρο προκειμένου να παρουσιάσει μια πιο easy going εκδοχή της μαγειρικής φιλοσοφίας του, επιμελούμενος ενός μενού που αρχίζει αυτές τις μέρες να ξανοίγεται στους επισκέπτες όχι μόνο του ξενοδοχείου, αλλά και όλης της γειτονιάς. Ποντάροντας στη νοστιμιά και τη φρεσκάδα, και χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοπορίας, ο Λουκάκος κινείται εδώ σε ,μια casual bistro λογική όπου κομψές εκτελέσεις κλασικών comfort πιάτων, όπως η βελουτέ σούπα πατάτας, που έρχεται εδώ με πράσο και τραγανό μπέικον, κάθονται δίπλα σε πειραγμένα ελληνικά φαβορί, σαν τη σπανακόπιτα που παίρνει τη μορφή σαλάτας, με baby σπανάκι, σάλτσα φέτας και τραγανό φύλλο με σουσάμι, και ανακατεύονται για να δώσουν στη μαμαδίστικη νοστιμιά ένα διασκεδαστικό twist.

Δοκιμάστε

Greek Style Burger

«Ivis 4»: Ο Γιάννης Λουκάκος κατεβαίνει στου Ψυρρή - εικόνα 1

Αφράτο και ζουμερό, το μπιφτέκι από Black Angus αποκτά ελληνικές στροφές χάρη στην κρέμα φέτας που το σκεπάζει, αλλά και στο relish πιπεριάς που συντονίζεται με το baby σπανάκι για να προσθέσει σπιρτάδα και φυτικές εντάσεις.

Μους Χαλβά

«Ivis 4»: Ο Γιάννης Λουκάκος κατεβαίνει στου Ψυρρή - εικόνα 2

Με θυμαρίσιο μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι να της χαρίζουν αρώματα, η εκδοχή αυτή του χαλβά χωράει όλη τη γευστική ένταση του πρωτότυπου σε μια αέρινη μπουκιά, δίνοντας μοντέρνο twist στο κλασικότερο των επιδορπίων.

Orecchiete με σάλτσα αβοκάντο

«Ivis 4»: Ο Γιάννης Λουκάκος κατεβαίνει στου Ψυρρή - εικόνα 3

Αλλιώς γνωστά και ως «αυτάκια», τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Απούλια έρχονται αγκαλιασμένα από βελούδινη σάλτσα, που βρίσκει τραγανές δροσιές στο κολοκυθάκι που τη συνοδεύει, αλλά κι εντάσεις στη χοντροκομμένη φέτα που πλουταίνει τη γεύση της.

Περισσότερες πληροφορίες

Ivis 4

Ήβης 4, (Ivis 4 Boutique Hotel), Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.