«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς

Μίινιμαλ αισθητική, ανοιχτή κουζίνα και καλαίσθητες πινελιές δημιουργούν χαλαρωτική oriental ατμόσφαιρα στη γοητευτική και casual ιαπωνοπερουβιανή γωνίτσα του Μετς.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς

Μαγική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο μικρό πεζοδρόμιο του «Huaca», λίγο πιο πέρα από την ολοένα και πιο κοσμική πιάτσα της οδού Αναπαύσεως. Όσο κρατάει ο καιρός στεγνά τα βράδια μας, η μικρή al fresco γωνίτσα του ιαπωνοπερουβιανού spot που έχουν ανοίξει ο Ειρήνη Μπέκα και Παναγιώτης Λογοθέτης, για να φωλιάσει μέσα η αγάπη τους για τον nikkei εξωτισμό, έχει μια γλυκιά ισορροπία ζωηράδας κι ησυχίας. Όχι ότι η εσωτερική σάλα, με τη μακριά μπάρα μπρος στην ανοιχτή κουζίνα, και τον μετρημένο, κομψό ανατολίτικο διάκοσμο που καταλήγει στο neon μότο «Behave Yourself», δεν έχει τη δική της χάρη, όμως το έξω είναι πάντα αλλιώς. Εκεί, λίγα stools και μερικά χαμηλά τραπεζάκια είναι τα μόνα που χρειάζονται για να αποχαιρετήσεις τα γλυκά φθινοπωρινά απόβραδα, συνοδεία tiradito, ceviche, causas και sushi, που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης στην κουζίνα.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς - εικόνα 1

Το δροσερό κι αρωματικό guacamole, που με την ορεκτική του κάψα αγκαλιάζει υπέροχα την αλμυρή λιπαρότητα που φέρνουν οι συνοδευτικές λεπτεπίλεπτες πιτούλες, είναι το απαραίτητο ξεκίνημα για τις νοστιμιές του «Huaca». Η επιδεξιότητα του σεφ εκφράζεται στα ντελικάτα dumplings γαρίδας, που έρχονται αχνιστά και μυρωδάτα, άψογα και περίτεχνα διπλωμένα, προτού ξεδιπλώσουν στο στόμα τη στακάτη σάρκα και την αρωματική νοστιμάδα του θαλασσινού τους. Απ’ τα ωμοφαγικά φαβορί, αν και το ταρτάρ μπαρμπουνιού είναι μια δροσερή και μυρωδάτη λιχουδιά, έτσι που έρχεται αρωματισμένο με λάιμ και κόλιαντρο σε κρέμα τοπιναμπούρ, συνοδεία τραγανού φύλλου nori, την παράσταση εύκολα την κερδίζει το σεβίτσε λαβράκι με ντοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, αγγούρι, aji Amarillo και αβοκάντο, που κρύβει ερεθιστική κάψα στη ρουστίκ αυθεντικότητα του στησίματός του, αλλά και απολαυστική ισορροπία οξύτητας και φρουτένιας νοστιμάδας.

«Huaca»: Nikkei γεύσεις στα ήσυχα του Μετς - εικόνα 2

Στις τραγανές κι αφράτες causas (δοκιμάσαμε με nigiri σολομού, σχοινόπρασο, kosho sauce και μπρικ, αλλά και με ταρτάρ τόνου μαριναρισμένο με ponzu και yuzu), η ορεκτική πικάντικη ένταση του τόνου, η ζωηρή σάρκα του σολομού, αλλά και το εξαιρετικό πανάρισμα του πουρέ γράφτηκαν στα highlights της βραδιάς, παρά το ελαφρύ καπέλωμα των γευστικών εντάσεων των ψαριών απ’ την πατάτα. Δυστυχώς, δεν έγινε το ίδιο και με τα sushi rolls με tempura λευκού ψαριού, αβοκάντο και pico de gallo φράουλας, όπου η λιγωτική επίγευση του φρούτου δείχνει ότι το πιάτο θέλει δουλειά στις ισορροπίες του. Πάντως, οι λιχούδικες υφές και οι γεμάτες γεύσεις που έφερε στο τραπέζι η namelaka yuzu με σoς ανανά και παγωτό βανίλιας, έδωσε θεαματικό φινάλε στη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.