Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Το βραβευμένο εστιατόριο αφιερώνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς και συνοδεύει τις ετικέτες του με ειδικό γαστρονομικό μενού.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Botrini’s» (Χρυσός Σκούφος 2021) του Έκτορα Μποτρίνι, για μια μοναδικά οινογαστρονομική βραδιά την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Με επτά οινοποιεία να δηλώνουν παρόν, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου θα σερβίρει πιάτα από το μενού του ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με ισάριθμες ετικέτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του κεφαλονίτικου αμπελώνα.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς - εικόνα 1

Με στόχο να αναδείξει τον οινικό πλούτο της «ζώνης της Ρομπόλας», το 12 σταδίων μενού που θα σερβιριστεί, περιλαμβάνει πιάτα όπως ο θρυλικός ξιφίας καρπάτσιο συνοδεία Ρομπόλας από το οινοποιείο Gentilini, την περίφημη κολοκυθόπιτα του Μποτρίνι, ταιριασμένη με το 47 του οινοποιείου Φοίβος, αλλά και το ελληνικό αρνάκι γάλακτος, που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων, παρέα με το bland Μαυροδάφνη – Βοστυλίδι του οινοποιού Σκλάβος.

Το μενού, που περιλαμβάνει 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφέ, κοστολογείται στα 130 ευρώ κατ’ άτομο, με απαραίτητες τις κρατήσεις, ενώ τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".