O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Ο βραβευμένος από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ, χαράζει νέα γαστρονομική πορεία αγκαλιάζοντας τη γη.

O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Την εξαιρετική κουζίνα του Τάσου Μαντή την έχουμε χαρεί και βραβεύσει με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία επτά χρόνια στη «Hytra». Ήρθε όμως ο καιρός για τον οραματιστή σεφ να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, και το «Soil»που πρόκειται να ανοίξει το Οκτώβριο θα στεγαστεί σ' ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Το όνομα του εστιατορίου δεν είναι τυχαίο αφού το χώμα, του κήπου του Μαντή στο Αλεποχώρι εν προκειμένω, παίζει καθοριστικό ρόλο σαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και την ολιστική προσέγγιση της κουζίνας του. Τα βότανα και τα λαχανικά του μποστανιού του θα παίξουν λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χαρακτήρα του εστιατορίου και τις αρχές της βιώσιμης λειτουργίας του. Ένας άλλος μικρός κήπος πάντως θα στηθεί στην ταράτσα και την πολύ όμορφη αυλή του εστιατορίου.

Παράλληλα ο Μαντής θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μικρών παραγωγών άμεσων συνεργατών του που θα παράγουν προιόντα, λ.χ. φραγκόκοτες, πάπιες, κ.α., βάζοντας το κάτω από την κουλτούρα του «Soil», δίκτυο το οποίο σκοπεύει να μοιραστεί και με άλλους σεφ. Το εστιατόριο θα έχει και μία αίθουσα με chef’stable, διαδραστικό μπαρ που θα φτιάχνει τα ποτά και θα τα σερβίρει με τρόλεϊ, και το φαγητό θα παρουσιάζεται σε ειδικά σχεδιασμένα από τον Μαντή χειροποίητα κεραμικά σκευή σε συνεργασία με το MudLab της Έλια Λαμπίρη . Συνέταιρος του Μαντή και f&b managerτου «Soil» θα είναι ο Άλεξ Μουρίδης. Μέσα στα σχέδιά τους είναι η πραγματοποίηση γαστροτουριστικών εξορμήσεων στο κτήμα στο Αλεποχώρι, με γευσιγνωσίες υλικών και πιθανόν μαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.