O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Ο βραβευμένος από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ, χαράζει νέα γαστρονομική πορεία αγκαλιάζοντας τη γη.

O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Την εξαιρετική κουζίνα του Τάσου Μαντή την έχουμε χαρεί και βραβεύσει με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία επτά χρόνια στη «Hytra». Ήρθε όμως ο καιρός για τον οραματιστή σεφ να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, και το «Soil»που πρόκειται να ανοίξει το Οκτώβριο θα στεγαστεί σ' ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Το όνομα του εστιατορίου δεν είναι τυχαίο αφού το χώμα, του κήπου του Μαντή στο Αλεποχώρι εν προκειμένω, παίζει καθοριστικό ρόλο σαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και την ολιστική προσέγγιση της κουζίνας του. Τα βότανα και τα λαχανικά του μποστανιού του θα παίξουν λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χαρακτήρα του εστιατορίου και τις αρχές της βιώσιμης λειτουργίας του. Ένας άλλος μικρός κήπος πάντως θα στηθεί στην ταράτσα και την πολύ όμορφη αυλή του εστιατορίου.

Παράλληλα ο Μαντής θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μικρών παραγωγών άμεσων συνεργατών του που θα παράγουν προιόντα, λ.χ. φραγκόκοτες, πάπιες, κ.α., βάζοντας το κάτω από την κουλτούρα του «Soil», δίκτυο το οποίο σκοπεύει να μοιραστεί και με άλλους σεφ. Το εστιατόριο θα έχει και μία αίθουσα με chef’stable, διαδραστικό μπαρ που θα φτιάχνει τα ποτά και θα τα σερβίρει με τρόλεϊ, και το φαγητό θα παρουσιάζεται σε ειδικά σχεδιασμένα από τον Μαντή χειροποίητα κεραμικά σκευή σε συνεργασία με το MudLab της Έλια Λαμπίρη . Συνέταιρος του Μαντή και f&b managerτου «Soil» θα είναι ο Άλεξ Μουρίδης. Μέσα στα σχέδιά τους είναι η πραγματοποίηση γαστροτουριστικών εξορμήσεων στο κτήμα στο Αλεποχώρι, με γευσιγνωσίες υλικών και πιθανόν μαγειρέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.