O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Ο βραβευμένος από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ, χαράζει νέα γαστρονομική πορεία αγκαλιάζοντας τη γη.

O Τάσος Μαντής ανοίγει το «Soil»

Την εξαιρετική κουζίνα του Τάσου Μαντή την έχουμε χαρεί και βραβεύσει με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία επτά χρόνια στη «Hytra». Ήρθε όμως ο καιρός για τον οραματιστή σεφ να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, και το «Soil»που πρόκειται να ανοίξει το Οκτώβριο θα στεγαστεί σ' ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Το όνομα του εστιατορίου δεν είναι τυχαίο αφού το χώμα, του κήπου του Μαντή στο Αλεποχώρι εν προκειμένω, παίζει καθοριστικό ρόλο σαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και την ολιστική προσέγγιση της κουζίνας του. Τα βότανα και τα λαχανικά του μποστανιού του θα παίξουν λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χαρακτήρα του εστιατορίου και τις αρχές της βιώσιμης λειτουργίας του. Ένας άλλος μικρός κήπος πάντως θα στηθεί στην ταράτσα και την πολύ όμορφη αυλή του εστιατορίου.

Παράλληλα ο Μαντής θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μικρών παραγωγών άμεσων συνεργατών του που θα παράγουν προιόντα, λ.χ. φραγκόκοτες, πάπιες, κ.α., βάζοντας το κάτω από την κουλτούρα του «Soil», δίκτυο το οποίο σκοπεύει να μοιραστεί και με άλλους σεφ. Το εστιατόριο θα έχει και μία αίθουσα με chef’stable, διαδραστικό μπαρ που θα φτιάχνει τα ποτά και θα τα σερβίρει με τρόλεϊ, και το φαγητό θα παρουσιάζεται σε ειδικά σχεδιασμένα από τον Μαντή χειροποίητα κεραμικά σκευή σε συνεργασία με το MudLab της Έλια Λαμπίρη . Συνέταιρος του Μαντή και f&b managerτου «Soil» θα είναι ο Άλεξ Μουρίδης. Μέσα στα σχέδιά τους είναι η πραγματοποίηση γαστροτουριστικών εξορμήσεων στο κτήμα στο Αλεποχώρι, με γευσιγνωσίες υλικών και πιθανόν μαγειρέματα.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/11/2025

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

Μια γαστρονομική βραδιά, απευθείας από τη Σαντορίνη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.