Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Το νέο απόκτημα του Ψυρρή είναι ένα ατμοσφαιρικό διαμαντάκι που έχει την συναρπαστική του βίστα για ορεκτικό, και πιάτα με ξεχωριστή φινέτσα για κυρίως, σε μια ταράτσα που δεν μοιάζει με άλλη στη γειτονιά.

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το όμορφα ανακαινισμένο κτίριο του 1925, στα χαμηλά της Ερμού, σχεδόν απέναντι απ’ τον ηλεκτρικό του Θησείου. Απ’ τη φρεσκαρισμένη του πρόσοψη, που έχει φέρει την παλιά της αρχοντιά στο σήμερα, μέχρι το χαριτωμένο εσωτερικό που, ανοίγοντας διάλογο με το παρελθόν, δίνει βάθος στην πρόταση φιλοξενίας του, το «Mira Me Athens» («Κοίταξέ με» στα ισπανικά), το boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη άνοιξη στη γειτονιά του Ψυρρή, είναι ένα χάρμα ιδέσθαι από το «καλώς ήρθατε».

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens» - εικόνα 1

Κι αν το ισόγειο bistro περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει κανονικά τις πόρτες του, το rooftop έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει μια από τις πιο απολαυστικές βίστες της πόλης. Με τα γραφικά Αναφιώτικα, τον επιβλητικό Παρθενώνα, τον ατμοσφαιρικό ναό του Ηφαίστου και το εντυπωσιακό αστεροσκοπείο να λάμπουν σαν κοσμήματα, το κάδρο επεκτείνεται και φτάνει νότια ως τη θάλασσα, τον Πειραιά και τα σηκώματα της Καστέλλας, σε μια θέα απολαυστική, που καθαρίζει το βλέμμα περίπου με τον ίδιο τρόπο που γαληνεύουν την ψυχή τα cool vibes που εκπέμπει ετούτη η απόκεντρη ταράτσα, αλλά και η κομψή κουζίνα που σερβίρεται στα μαρμάρινα τραπεζάκια της.

Με αφετηρία τις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου, αλλά οδηγό τις σύγχρονες εστιατορικές τάσεις, το «Mira Me Athens» παρουσιάζει ένα μενού με φαντασία και φινέτσα, όπου πιάτα όπως οι κροκέτες φάβας με καρπάτσιο χταποδιού ή τα κανόλι με μοσχαρίσιο ταρτάρ φέρνουν στο τραπέζι ένα παιχνιδιάρικο fusion παράδοσης και μοντερνισμού. Comfort επιλογές σαν το risotto παντζαριού με κοπανιστή Μυκόνου και αμύγδαλα αποκαλύπτουν νέες πτυχές γνωστών υλικών, ενώ δημιουργίες σαν το μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, εστραγκόν και «ταλιατέλες» πικλαρισμένου φινόκιο, ή το onglet (διάφραγμα) από Black Angus, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα μανιταριών, φέρουν πλήρη την κλασική τους κομψότητα σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.