Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Το νέο απόκτημα του Ψυρρή είναι ένα ατμοσφαιρικό διαμαντάκι που έχει την συναρπαστική του βίστα για ορεκτικό, και πιάτα με ξεχωριστή φινέτσα για κυρίως, σε μια ταράτσα που δεν μοιάζει με άλλη στη γειτονιά.

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens»

Δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις όταν φτάνεις σ’ αυτό το όμορφα ανακαινισμένο κτίριο του 1925, στα χαμηλά της Ερμού, σχεδόν απέναντι απ’ τον ηλεκτρικό του Θησείου. Απ’ τη φρεσκαρισμένη του πρόσοψη, που έχει φέρει την παλιά της αρχοντιά στο σήμερα, μέχρι το χαριτωμένο εσωτερικό που, ανοίγοντας διάλογο με το παρελθόν, δίνει βάθος στην πρόταση φιλοξενίας του, το «Mira Me Athens» («Κοίταξέ με» στα ισπανικά), το boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη άνοιξη στη γειτονιά του Ψυρρή, είναι ένα χάρμα ιδέσθαι από το «καλώς ήρθατε».

Ρομαντζάδα και φινέτσα στην ταράτσα του «Mira Me Athens» - εικόνα 1

Κι αν το ισόγειο bistro περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει κανονικά τις πόρτες του, το rooftop έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει μια από τις πιο απολαυστικές βίστες της πόλης. Με τα γραφικά Αναφιώτικα, τον επιβλητικό Παρθενώνα, τον ατμοσφαιρικό ναό του Ηφαίστου και το εντυπωσιακό αστεροσκοπείο να λάμπουν σαν κοσμήματα, το κάδρο επεκτείνεται και φτάνει νότια ως τη θάλασσα, τον Πειραιά και τα σηκώματα της Καστέλλας, σε μια θέα απολαυστική, που καθαρίζει το βλέμμα περίπου με τον ίδιο τρόπο που γαληνεύουν την ψυχή τα cool vibes που εκπέμπει ετούτη η απόκεντρη ταράτσα, αλλά και η κομψή κουζίνα που σερβίρεται στα μαρμάρινα τραπεζάκια της.

Με αφετηρία τις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου, αλλά οδηγό τις σύγχρονες εστιατορικές τάσεις, το «Mira Me Athens» παρουσιάζει ένα μενού με φαντασία και φινέτσα, όπου πιάτα όπως οι κροκέτες φάβας με καρπάτσιο χταποδιού ή τα κανόλι με μοσχαρίσιο ταρτάρ φέρνουν στο τραπέζι ένα παιχνιδιάρικο fusion παράδοσης και μοντερνισμού. Comfort επιλογές σαν το risotto παντζαριού με κοπανιστή Μυκόνου και αμύγδαλα αποκαλύπτουν νέες πτυχές γνωστών υλικών, ενώ δημιουργίες σαν το μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, εστραγκόν και «ταλιατέλες» πικλαρισμένου φινόκιο, ή το onglet (διάφραγμα) από Black Angus, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα μανιταριών, φέρουν πλήρη την κλασική τους κομψότητα σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.