Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Αεράτο περιβάλλον, απλόχερη φιλοξενία και ζεστό σέρβις, από το καλωσόρισμα μέχρι το ρακόμελο του φινάλε, εγγυώνται τη χαλάρωση και την καλοπέραση της παρέας. Στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, απολαμβάνουμε ξανά αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου και της Μεσογείου, σε εμπνευσμένες συνταγές με δημιουργικό πνεύμα και έμφαση στα εκλεκτά υλικά.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 1

Από τα καινούργια πιάτα, ξεκινάμε με τη σαλάτα «Κοπέλι» με παντζαρόφυλλα, σπανάκι και baby ρόκα, σάλτσα από μπαλσάμικο, μέλι θυμαρίσιο, φρέσκια γύρη και μανούρι σχάρας, και δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε το δυσεύρετο πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας. Τα υψηλής διατροφικής αξίας σκιουφιχτά μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και τριμμένο κολοκυθάκι ενώνουν τη διατροφική παράδοση της Κρήτης με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ οι λάτρεις της παράδοσης σίγουρα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 2

Πιάτα-σημείο αναφοράς, όπως το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κυρίας Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας της μεσογειακής κληρονομίας.

Δεν φεύγουμε αν δεν τσουγκρίσουμε για «Καλό καλοκαίρι» με παγωμένη ρακή ή ένα κανατάκι ρακόμελο και, φυσικά, αν δεν απολαύσουμε το γλυκό φινάλε με τη διαχρονικά δημοφιλή σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.