Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Αεράτο περιβάλλον, απλόχερη φιλοξενία και ζεστό σέρβις, από το καλωσόρισμα μέχρι το ρακόμελο του φινάλε, εγγυώνται τη χαλάρωση και την καλοπέραση της παρέας. Στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, απολαμβάνουμε ξανά αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου και της Μεσογείου, σε εμπνευσμένες συνταγές με δημιουργικό πνεύμα και έμφαση στα εκλεκτά υλικά.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 1

Από τα καινούργια πιάτα, ξεκινάμε με τη σαλάτα «Κοπέλι» με παντζαρόφυλλα, σπανάκι και baby ρόκα, σάλτσα από μπαλσάμικο, μέλι θυμαρίσιο, φρέσκια γύρη και μανούρι σχάρας, και δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε το δυσεύρετο πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας. Τα υψηλής διατροφικής αξίας σκιουφιχτά μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και τριμμένο κολοκυθάκι ενώνουν τη διατροφική παράδοση της Κρήτης με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ οι λάτρεις της παράδοσης σίγουρα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 2

Πιάτα-σημείο αναφοράς, όπως το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κυρίας Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας της μεσογειακής κληρονομίας.

Δεν φεύγουμε αν δεν τσουγκρίσουμε για «Καλό καλοκαίρι» με παγωμένη ρακή ή ένα κανατάκι ρακόμελο και, φυσικά, αν δεν απολαύσουμε το γλυκό φινάλε με τη διαχρονικά δημοφιλή σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.