Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Αεράτο περιβάλλον, απλόχερη φιλοξενία και ζεστό σέρβις, από το καλωσόρισμα μέχρι το ρακόμελο του φινάλε, εγγυώνται τη χαλάρωση και την καλοπέραση της παρέας. Στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, απολαμβάνουμε ξανά αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου και της Μεσογείου, σε εμπνευσμένες συνταγές με δημιουργικό πνεύμα και έμφαση στα εκλεκτά υλικά.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 1

Από τα καινούργια πιάτα, ξεκινάμε με τη σαλάτα «Κοπέλι» με παντζαρόφυλλα, σπανάκι και baby ρόκα, σάλτσα από μπαλσάμικο, μέλι θυμαρίσιο, φρέσκια γύρη και μανούρι σχάρας, και δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε το δυσεύρετο πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας. Τα υψηλής διατροφικής αξίας σκιουφιχτά μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και τριμμένο κολοκυθάκι ενώνουν τη διατροφική παράδοση της Κρήτης με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ οι λάτρεις της παράδοσης σίγουρα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 2

Πιάτα-σημείο αναφοράς, όπως το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κυρίας Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας της μεσογειακής κληρονομίας.

Δεν φεύγουμε αν δεν τσουγκρίσουμε για «Καλό καλοκαίρι» με παγωμένη ρακή ή ένα κανατάκι ρακόμελο και, φυσικά, αν δεν απολαύσουμε το γλυκό φινάλε με τη διαχρονικά δημοφιλή σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
09/07/2025

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.