Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Η δημοφιλής αλυσίδα κρεατοφαγίας επιδεικνύει «εγγλέζικη» ακρίβεια στην ώρα της παράδοσης, αν και τα εν γένει νόστιμα πιάτα της αδικούνται από τις τεχνικές αδυναμίες του delivery.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Τα «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια», εκτός από αλυσίδα κλασικών casual εστιατορίων για κρέας, είναι και μια ακόμη σημαντική αλυσίδα delivery κρεατικών τόσο σε απλή μορφή σουβλακερί, όσο και σε μεγαλύτερες κοπές, με σημαντικό αριθμό και (διασπορά) καταστημάτων, αλλά και πληρότητα στις προτάσεις που κάνει το μενού. Θεώρησα επομένως, αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, ότι αποτελεί ένα καλό δείκτη για το τί σημαίνει delivery στη συγκεκριμένη κατηγορία φαγητού και πόσο ενδιαφέρουσα γευστικά μπορεί να αποδειχθεί μια τέτοια επιλογή.

Η παραγγελία που έδωσα ήταν αρκετά μεγάλη, τουλάχιστον για τέσσερα άτομα, ικανή για να έχω μια σίγουρη άποψη τόσο για την ποιότητα όσο και για την αντοχή στη μεταφορά των επιλογών που μπορείτε να κάνετε. Σε ότι αφορά τη χρονική ακρίβεια (η παραγγελία δόθηκε το πρωί με υποχρέωση παράδοσης στις 19:00) η ακρίβεια ήταν εγγλέζικη. Ούτε δύο λεπτά καθυστέρηση. Οι συσκευασίες με βάση το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πιάτα με σάλτσες είναι ικανοποιητική, με τη μόνιμη πλέον παρατήρηση ότι το είδος αυτό της εστίασης απαιτεί θερμομονωτικές συσκευασίες. Οι θερμοθάλαμοι που χρησιμοποιούνται σίγουρα προσφέρουν κάποια προστασία, δεν προστατεύουν όμως το φαγητό από την υποβάθμιση λόγω του χρόνου μεταφοράς.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» - εικόνα 1

Αυτό φάνηκε κυρίως στις δυο μπριζόλες που περιλάμβανε η παραγγελία, μια μοσχαρίσια και μια χοιρινή tomahawk. Έφτασαν στο τραπέζι μας χλιαρές παρά κάτι και αυτό έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στην απόλαυση τους παρά το γεγονός ότι το κρέας ήταν γευστικό και στις δύο περιπτώσεις, αν και λίγο σκληρό στη χοιρινή. Το αδύναμο αυτό στοιχείο χαρακτήριζε και τα υπόλοιπα πιάτα. Συγκράτησα πάντως την καλή ποιότητα του γύρου, την κρεατινή γεύση στα (λίγο σφιχτά) μπιφτεκάκια και βρήκα μέτριο το συκώτι τόσο λόγω θερμοκρασίας όσο και λόγω ψησίματος. Ας μην το κουράζουμε όμως. Λαμβάνοντας υπόψιν εμπειρίες από την καθημερινότητα (τα delivery πλέον είναι συνήθεια για όλους μας) από τη συγκεκριμένη δοκιμή μπορούμε να συνοψίσουμε τα εξής:

- Το «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» προτείνει ένα ενδιαφέρον delivery και είναι προφανές ότι τα πιάτα του σε επιτόπια κατανάλωση θα είναι σαφώς καλύτερα.

- Σε ό,τι αφορά το κρέας κυρίως (αλλά όχι μόνο) η παραγγελία πρέπει να δίνεται σε κοντινά μαγαζιά. Στην περίπτωση μας μου εστάλη χαριστικά από το Νέο Ψυχικό στο Κολωνάκι και σε αυτό οφείλονται κάποιες πρόσθετες αδυναμίες.

- Οι καλές ισοθερμικές συσκευασίες είναι απαραίτητες. Οι θερμικοί θάλαμοι των μεταφορέων γενικά δεν είναι επαρκείς.

Αξιολόγηση: Σχετικά Καλό 12,8/20

Λεωφόρος Κηφισίας 202, Νέο Ψυχικό | 210-6723900 | Τιμή: 12-16€ (σαλάτα + μερίδα) | Άλλα καταστήματα: Δροσιά, Κηφισιά, Γλυφάδα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.