«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Παρά τις εγγενείς δυσκολίες της διαδικασίας του delivery, το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ τα καταφέρνει μια χαρά, με την ποιότητα και τη νοστιμιά του να δικαιολογεί την τσιμπημένη τιμή.

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Ο Άρης Βεζενές σας είναι γνωστός. Δύσκολα θα πείτε όχι. Ταλαντούχος, αυτοδίδακτος, με τις εμπειρίες που αποκτάει κάποιος «βράζοντας», στην πολυπολιτιστική μαρμίτα της Αμερικής κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να κερδίσει μια αξιοζήλευτη θέση στο ελληνικό star system της εστίασης. Με το σπαθί του. Το αποδεικνύουν το περιφερειακό Μεγανήσι, o «Vezenes» δίπλα στο Χίλτον στη συνέχεια και τέλος το «Birdman» που δεν είχα, μέχρι στιγμής, την τύχη να δοκιμάσω, αλλά σύμφωνα με αρκετούς κινείται σε τροχιά success story.

Με βάση αυτά δεν είναι καθόλου περίεργο που αποφάσισα να ασχοληθώ με την delivery μόδα στην gourmet εκδοχή της που μας έφερε ο κορωνοϊός. Το «Ekiben», βραχίονας διανομής κατ’ οίκον του Birdman, μια έξυπνη κίνηση του Βεζενέ, ήταν μια καλή αφορμή. Στην αρχή όταν διαβάζεις το μενού δεν αισθάνεσαι ασφαλής σε ό,τι αφορά το τι θα φτάσει στα χέρια σου και σε ποια κατάσταση. Ειδικά μάλιστα όταν, κάνοντας την πρόσθεση διαπιστώνεις ότι η παραγγελία για τρία άτομα φτάνει τα €110. Η περιέργεια όμως…

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή - εικόνα 1
Στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας κινείται η πρόταση του «Ekiben»

Η γευστική πρόταση που κάνει το «Ekiben» κινείται στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας και είναι αισθητά φιλογιαπωνέζικη, γεγονός που την κάνει ελκυστική (λόγω τάσης) σε ένα ευρύ κοινό. Ο χρόνος παραλαβής (Σύνταγμα – Κολωνάκι) κυμαίνεται στα 30 – 40 λεπτά και οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται είναι εξυπηρετικές. Καλό θα ήταν να είναι και ισοθερμικές.

Γευστικά και ποιοτικά (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για delivery) το αποτέλεσμα είναι καλό. Το mushroom Ramen έχει νόστιμα τραγανά λαχανικά, δυστυχώς όμως ο ζωμός φτάνει παρά κάτι χλιαρός. Με μια διαφορετική συσκευασία ίσως… Εκτός αν τον ζεστάνετε για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων. Το στήθος πάπιας είναι τρυφερό, με ενδιαφέρουσα παρουσία λίπους, και τα μοσχαρίσια μάγουλα BBQ τρυφερά και με επαρκή γευστική ισορροπία. Τέλος, τα Beef – nigiri σε διάφορες κοπές είναι καλά, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο (πλην της λέξης κράχτης Wagyu) που να δικαιολογεί την τιμή. Φυσικά, δοκίμασα και αρκετά άλλα, που κινούνται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο.

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή - εικόνα 2
Νόστιμα και τραγανά τα λαχανικά του mushroom ramen

Τα συμπεράσματα, από τη δοκιμή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διαδικασία του delivery επηρεάζει προς τα κάτω την ποιότητα του περιεχομένου του πιάτου, είναι δύο. Κατ’ αρχήν, μάλλον φαίνεται ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν το «Birdman» με θετικά σχόλια έχουν δίκιο. Θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία. Κατά δεύτερον, το «Ekiben» τα καταφέρνει καλά. Φυσικά, όχι ως «υψηλή γαστρονομία σε delivery» και άλλα τέτοια που ακούγονται. Σαν ενδιαφέρουσες γεύσεις, όμως, που φτάνουν στο σπίτι σας σε κατάσταση που σας επιτρέπει να ευχαριστηθείτε αυτό που θα βάλετε στο στόμα σας, σίγουρα. Βέβαια, η τιμή «τσιμπάει», αλλά όπως και να το κάνουμε ένα καλό delivery όλο και κάτι παραπάνω θα κοστίσει.

Αξιολόγηση: Καλό - 13.1/20

Βουλής 35 και Σκούφου 2 | 210 3212800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
15/08/2025

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.