«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Παρά τις εγγενείς δυσκολίες της διαδικασίας του delivery, το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ τα καταφέρνει μια χαρά, με την ποιότητα και τη νοστιμιά του να δικαιολογεί την τσιμπημένη τιμή.

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή

Ο Άρης Βεζενές σας είναι γνωστός. Δύσκολα θα πείτε όχι. Ταλαντούχος, αυτοδίδακτος, με τις εμπειρίες που αποκτάει κάποιος «βράζοντας», στην πολυπολιτιστική μαρμίτα της Αμερικής κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να κερδίσει μια αξιοζήλευτη θέση στο ελληνικό star system της εστίασης. Με το σπαθί του. Το αποδεικνύουν το περιφερειακό Μεγανήσι, o «Vezenes» δίπλα στο Χίλτον στη συνέχεια και τέλος το «Birdman» που δεν είχα, μέχρι στιγμής, την τύχη να δοκιμάσω, αλλά σύμφωνα με αρκετούς κινείται σε τροχιά success story.

Με βάση αυτά δεν είναι καθόλου περίεργο που αποφάσισα να ασχοληθώ με την delivery μόδα στην gourmet εκδοχή της που μας έφερε ο κορωνοϊός. Το «Ekiben», βραχίονας διανομής κατ’ οίκον του Birdman, μια έξυπνη κίνηση του Βεζενέ, ήταν μια καλή αφορμή. Στην αρχή όταν διαβάζεις το μενού δεν αισθάνεσαι ασφαλής σε ό,τι αφορά το τι θα φτάσει στα χέρια σου και σε ποια κατάσταση. Ειδικά μάλιστα όταν, κάνοντας την πρόσθεση διαπιστώνεις ότι η παραγγελία για τρία άτομα φτάνει τα €110. Η περιέργεια όμως…

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή - εικόνα 1
Στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας κινείται η πρόταση του «Ekiben»

Η γευστική πρόταση που κάνει το «Ekiben» κινείται στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας και είναι αισθητά φιλογιαπωνέζικη, γεγονός που την κάνει ελκυστική (λόγω τάσης) σε ένα ευρύ κοινό. Ο χρόνος παραλαβής (Σύνταγμα – Κολωνάκι) κυμαίνεται στα 30 – 40 λεπτά και οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται είναι εξυπηρετικές. Καλό θα ήταν να είναι και ισοθερμικές.

Γευστικά και ποιοτικά (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για delivery) το αποτέλεσμα είναι καλό. Το mushroom Ramen έχει νόστιμα τραγανά λαχανικά, δυστυχώς όμως ο ζωμός φτάνει παρά κάτι χλιαρός. Με μια διαφορετική συσκευασία ίσως… Εκτός αν τον ζεστάνετε για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων. Το στήθος πάπιας είναι τρυφερό, με ενδιαφέρουσα παρουσία λίπους, και τα μοσχαρίσια μάγουλα BBQ τρυφερά και με επαρκή γευστική ισορροπία. Τέλος, τα Beef – nigiri σε διάφορες κοπές είναι καλά, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο (πλην της λέξης κράχτης Wagyu) που να δικαιολογεί την τιμή. Φυσικά, δοκίμασα και αρκετά άλλα, που κινούνται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο.

«Ekiben»: Ποιοτικό delivery με υπογραφή - εικόνα 2
Νόστιμα και τραγανά τα λαχανικά του mushroom ramen

Τα συμπεράσματα, από τη δοκιμή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διαδικασία του delivery επηρεάζει προς τα κάτω την ποιότητα του περιεχομένου του πιάτου, είναι δύο. Κατ’ αρχήν, μάλλον φαίνεται ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν το «Birdman» με θετικά σχόλια έχουν δίκιο. Θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία. Κατά δεύτερον, το «Ekiben» τα καταφέρνει καλά. Φυσικά, όχι ως «υψηλή γαστρονομία σε delivery» και άλλα τέτοια που ακούγονται. Σαν ενδιαφέρουσες γεύσεις, όμως, που φτάνουν στο σπίτι σας σε κατάσταση που σας επιτρέπει να ευχαριστηθείτε αυτό που θα βάλετε στο στόμα σας, σίγουρα. Βέβαια, η τιμή «τσιμπάει», αλλά όπως και να το κάνουμε ένα καλό delivery όλο και κάτι παραπάνω θα κοστίσει.

Αξιολόγηση: Καλό - 13.1/20

Βουλής 35 και Σκούφου 2 | 210 3212800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.