Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Δημιούργημα της καραντίνας και της μόδας που θεωρεί καλό το εξαντρίκ με λίγες εξωτικές νότες, το «Ps luncheon» υπόσχεται, αλλά…

Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Προφανώς θα αναρωτηθείτε: Κριτική παρουσίαση σε delivery; Δεν είμαστε καλά. Και όμως είμαστε. Κατ’ αρχάς η καραντίνα, τα κλειστά εστιατόρια κ.λ.π έχουν περιορίσει τις γευστικές επιλογές των περισσοτέρων και ειδικά αυτών που δεν έχουν το ταλέντο του μαγειρεύειν στο αίμα τους. Κατά δεύτερον γιατί, ανεργία γαρ, όλο και περισσότεροι επώνυμοι εστιάτορες μπαίνουν στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να κρατηθούν όρθιοι οικονομικά. Το φαινόμενο είναι πλέον τόσο ευδιάκριτο που ορισμένοι αναρωτιούνται αν το «fine delivery» ήρθε για να μείνει. Προτιμώ να μην το σχολιάσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πω την άποψη μου και ενδεχομένως, ξεχωρίζοντας αυτό που θεωρώ ήρα από το στάρι, να βοηθήσω κάποιους να αποφύγουν την όποια παγίδα.

Ερέθισμα για όλα αυτά μου έδωσε το «PS luncheon», δημιούργημα του σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Χάρη στον παντοδύναμο ιστό διάβασα για το εγχείρημα πολλά εντυπωσιακά του τύπου «ιδιαίτερη γαστρονομική ματιά», «νέα εμπειρία φαγητού» ή «χαράζει νέους ορίζοντες σε… φαγητό από delivery». Δυστυχώς όμως ό,τι «λάμπει στην τηλεόραση ή στο internet δεν είναι πάντα χρυσός».

Ξεκινώντας από τα πιάτα και την περιγραφή τους η πρώτη εικόνα είναι μάλλον εντυπωσιακή και κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το ρύζι με την καραμελωμένη παντσέτα, η sauce romesco, η σαλάτα με soba και τα kit για πίτσα (miso τρούφα) ή tacos σε προκαλούν να παραγγείλεις. Εδώ όμως ο χρυσός σχεδόν τελειώνει. Η παραγγελία φθάνει στην ώρα της (30-40 λεπτά) και τα εδέσματα έρχονται σε ανθεκτικές, κατάλληλες αλλά όχι ισοθερμικές συσκευασίες…

Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το χρόνο να μπω σε αναλυτικές περιγραφές γευστικού χαρακτήρα κ.λ.π. Σε γενικές γραμμές ότι έπρεπε να είναι ζεστό έφτασε κρύο, το τηγανητό ρύζι δεν καταλάβαινες αν είναι τηγανητό ή άψητο, η παντσέτα σκληρή και ας μη συνεχίσω… Σε ότι αφορά τα kit που χρειάζονται μαγείρεμα, φυσικά με οδηγίες από τους σεφ θα πω απλά για την πίτσα π.χ. ότι αν κάποιος που δεν ξέρει να μαγειρεύει την παραγγείλει, απλά δεν θα φάει ή θα φάει κάτι που ίσως μοιάζει με κάτι γνωστό! Δεν χρειάζονται περισσότερα. Αν είσαστε τολμηρός και περίεργος μπορείτε να δοκιμάσετε και οι ίδιοι. Δεν σας το συμβουλεύω.

Το βέβαιο είναι ότι καλά τα φιλόδοξα και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις εγχειρήματα· όταν όμως δεν υπάρχει η γνώση για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν και η κρίση για το τι ταιριάζει στη διαδικασία του delivery τότε ο γκρεμός απέχει ένα βήμα. Είναι κρίμα γιατί το «Nolan» (ναυαρχίδα του συγκεκριμένου σεφ) είναι συμπαθές, έχει ενδιαφέροντα πιάτα και ο ίδιος είμαι βέβαιος ότι μπορεί περισσότερα. Επί του παρόντος όμως το τι θα κάνετε εξαρτάται από το κατά πόσο είσαστε φανατικός θεατής του Master Chef.

Αξιολόγηση: Μέτριο 12,0/20

Παραμυθίας 11 | Τηλ: 210 5234749

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.