Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Ο βραβευμένος σεφ «φωτίζει» τα εκλεκτά προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σε μια εκπομπή μαγειρικής που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Στο τηλεοπτικό μας τοπίο που προσφέρει εκπομπές μαγειρικής για κάθε γούστο, ο Μανώλης Παπουτσάκης είχε την ωραία ιδέα να φωτίσει τα εκλεκτά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Χαρούπι» και «Δέκα Τραπέζια» στη Θεσσαλονίκη επιλέγει ξεχωριστά προϊόντα σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική, που προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στη 1.15μ.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, και με αυτά δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι.

Άλλοτε έχοντας στο πλάι του τον παραγωγό του εκάστοτε προϊόντος, άλλοτε κάποιον διατροφολόγο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, ο Μανώλης μας παρουσιάζει βήμα βήμα τη συνταγή που έχει σκεφτεί, από ένα απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης που γεμίζει με κασέρι και φασκόμηλο, μέχρι πιάτα πιο σύνθετα όπως το θράψαλο σοτέ με αχνιστά χόρτα, ελιές Αμφίσσης και λευκή σοκολάτα και οι γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά και μαστιχέλαιο Χίου. Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι ούτως ή άλλως κομβική στη μαγειρική του φιλοσοφία, κάτι το οποίο φρόντισε να τονίσει και στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε για το καινούργιο τεύχος «Μάθε Φάε Ζήσε» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στα καταστήματα My Market σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτήν μοιράζεται ακόμα μαζί μας την βαθιά αγάπη του για την κουζίνα της Κρήτης από την οποία κατάγεται, γνωστές και άγνωστες πτυχές της μαγειρικής του πορείας και μας αποκαλύπτει το εστιατόριο των ονείρων του που έχει σχεδιάσει αναλυτικά στο μυαλό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.