«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του Βασίλαινα στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών.

«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του «Βασίλαινα» στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών. Τα τραπέζια σωστά τοποθετημένα όπως προστάζουν οι τρέχουσες συνθήκες. Ευπρεπώς, αστική, art de la table και service στο ύψος του αναμενόμενου για ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου προδιαθέτουν κάτι παραπάνω από θετικά για τη συνέχεια, ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και το καταπράσινο δροσερό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την πλατεία.

Το menu που ακολουθεί επιβεβαιώνει την εικόνα και μαζί με τα προηγούμενα δημιουργεί ένα ελκυστικό σύνολο. Ο Μανώλης Γαρνέλης προτείνει πιάτα με αστική αύρα εύκολα, κατανοητά από τον μέσο πελάτη αλλά κάθε άλλο παρά απλοϊκά. Δεν θα σταθώ στη κλασικά εξαιρετική ταραμοσαλάτα. Θα σταχυολογήσω απλά και ενδεικτικά δύο πιάτα και θα σας αφήσω τη χαρά να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα. Το tartare φαγκρί με σορμπέ πιπεριάς και το αυγό με πατάτα Νάξου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και απάκι είναι δύο εξαιρετικές ιδέες για να ξεκινήσετε το δείπνο σας και να καταλάβετε το λόγο της ύπαρξης αυτού του πονήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.