«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του Βασίλαινα στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών.

«Βασίλαινας»: Δυο πιάτα που ξεχωρίζουν

Η καλοκαιρινή «έξοδος» του «Βασίλαινα» στην Πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το Χίλτον, ολοκληρώνει τις προϋποθέσεις για μια μοναδική γευστική-έξοδο στο κέντρο της Αθήνας με αύρα διακοπών. Τα τραπέζια σωστά τοποθετημένα όπως προστάζουν οι τρέχουσες συνθήκες. Ευπρεπώς, αστική, art de la table και service στο ύψος του αναμενόμενου για ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου προδιαθέτουν κάτι παραπάνω από θετικά για τη συνέχεια, ειδικά μάλιστα αν προσθέσουμε και το καταπράσινο δροσερό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την πλατεία.

Το menu που ακολουθεί επιβεβαιώνει την εικόνα και μαζί με τα προηγούμενα δημιουργεί ένα ελκυστικό σύνολο. Ο Μανώλης Γαρνέλης προτείνει πιάτα με αστική αύρα εύκολα, κατανοητά από τον μέσο πελάτη αλλά κάθε άλλο παρά απλοϊκά. Δεν θα σταθώ στη κλασικά εξαιρετική ταραμοσαλάτα. Θα σταχυολογήσω απλά και ενδεικτικά δύο πιάτα και θα σας αφήσω τη χαρά να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα. Το tartare φαγκρί με σορμπέ πιπεριάς και το αυγό με πατάτα Νάξου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα και απάκι είναι δύο εξαιρετικές ιδέες για να ξεκινήσετε το δείπνο σας και να καταλάβετε το λόγο της ύπαρξης αυτού του πονήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.