«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με τα ψαροφαγικά στέκια στη Νέα Ερυθραία και το Κερατσίνι να έχουν ταυτιστεί με τη νοστιμιά της θάλασσας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με το ψαροφαγικό στέκι της Νέας Ερυθραίας και το «αδερφάκι» του στο Κερατσίνι να έχουν πλέον ταυτιστεί με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας. Το μυστικό είναι ένα και απλό: τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που πρωταγωνιστούν στο μενού, με τις θάλασσες της Σίφνου και της Άνδρου να είναι το κύριο πεδίο δράσης των ψαράδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα του. Ροφοί, σφυρίδες, συναγρίδες και φαγκριά φτάνουν στο τραπέζι με ατόφια νοστιμιά, η σαρδέλα, ταπεινή αλλά γεμάτη γεύση, έχει την τιμητική της αυτήν την περίοδο, ενώ μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μαγιάτικα συνθέτουν ένα παλμαρέ που δίνει πλείστες αφορμές για τσουγκρίσματα με τα πάνω από 70 αποστάγματα της κάβας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας - εικόνα 1

Επιπλέον, εκτός από την πανδαισία των ψαριών του, το… πλήρωμα του «Ταξιδεύοντας» βάζει στο παιχνίδι σπαρταριστά όστρακα ημέρας και ολόφρεσκα χταπόδια, ενώ με ιδιαίτερη περηφάνια κινείται και στο τερέν της ωμοφαγίας, χάρη σε πιάτα όπως το σεβίτσε από σαργό ή στήρα και το καρπάτσιο με πελαγίσια ψάρια και λαβράκι. Φρέσκιες σουπιές και γαρίδα γάμπαρη έρχονται στο τραπέζια μας και μοσχομυρίζει ιώδιο, ενώ το φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό μοσχάτο να προσφέρονται δίπλα σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό – εννοείται δικά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.