«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του όμορφου bar resto της Κηφισιάς. Τις γευστικές περιπέτειες του «βασιλιά πιθήκου» αφηγείται πλέον με fusion διαθέσεις ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Μοιάζει να κουβαλά λίγη από την urban αύρα του κέντρου το πολύ όμορφο «Royal Monkey» που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κηφισιά. Ο χώρος αναπνέει σε στιλάτο colonial ύφος και σου επιτρέπει να καθίσεις ανάλογα με τη διάθεσή σου είτε στην μπροστινή αυλή που έχει πιο lounge χαρακτήρα είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, που αυτή την εποχή είναι βέβαια εντελώς open air. Ανάμεσά τους η μακρόστενη μπάρα λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και υποστηρίζει πλήρως τον bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού, με signature προτάσεις από τον ταλαντούχο bartender Αναστάσιο Τσάμη. Στα της γεύσης, τώρα, τα πράγματα μόλις άλλαξαν, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται πλέον ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας, ο οποίος παρουσιάζει εδώ ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Και το κάνει με ιδιαίτερη όρεξη, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων, πολύ ταιριαστό στο αρχικό concept του μαγαζιού που ακολουθεί τον «βασιλιά πίθηκο» κατά την περιπλάνησή του στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πείτε το κι ένα mix ‘n’ match μικρών και μεγαλύτερων πιάτων, με τονισμένο το ασιατικό στοιχείο, που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού ή και για να συνοδεύουν κάποια από αυτά τα κοκτέιλ στην μπάρα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, και όλα είχαν ως κοινό παρονομαστή μια νοστιμιά πολύ εκφραστική που δεν φοβάται καθόλου τις εντάσεις.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 1

Το πολύ ενδιαφέρον ταρτάρ μοσχαριού με ατόφια γεύση κρέατος και τραγανά χειροποίητα τσιπς για μια επιπλέον υφή, τα πεντανόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με τρυφερό κοτόπουλο και ωραία καπνιστή αίσθηση και τα fish & chips μπακαλιάρου με το στεγνό και χρυσό τηγάνι φτιάχνουν δυνατή τριπλέτα για την αρχή. Η σαλάτα με μαρούλι που ψήνεται στη σχάρα και στολίζεται με κυβάκια καπνιστού μπέικον, πίκλες μουστάρδας και βινεγκρέτ αντσούγιας είναι μια πανέξυπνη ασιατική εκδοχή της Caesar’s και βγάζει νοστιμιά που αξίζει να χαρείτε, ενώ τα αφράτα αν και αρκετά ψωμένια bao buns προτείνονται με διάφορες γεμίσεις – ιδιαιτέρως δυνατή αυτή με αρνί μαριναρισμένο σε μίσο και πίκλα αγγουριού.

Στα κυρίως, το πολύ καλό μοσχαρίσιο brisket έρχεται συνοδεία βουτύρου αρωματισμένου με yuzu και παίζει ωραία μπάλα με το ζουμερό steak από Iberico, που σερβίρεται σε στιλ ταλιάτας, ενώ δεν λείπει και το έξυπνο κλείσιμο του ματιού προς το fast food με τραγανές μπουκιές κοτόπουλου που μαρινάρονται σε κεφίρ και σερβίρονται με καυτερή κορεάτικη σος.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 2

Τη γλυκιά λήξη σφύριξε στην περίπτωσή μας ένα πολύ γευστικό μιλφέιγ με δύο ειδών σοκολάτες και θρυμματισμένα φύλλα σφολιάτας, ύστερα από πολλές επαναλήψεις του κοκτέιλ «Νο 2», που κέρδισε τις εντυπώσεις (και πολλά posts στα social) χάρη στον tiki χαρακτήρα του αλλά και το σερβίρισμα σε φαντεζί ποτήρι-φοίνικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.