Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Pancakes σουφλέ

Υλικά

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ - εικόνα 1

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. baking powder
15 ml. γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κρόκους αυγού
2 ασπράδια αυγού
25 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το baking powder μαζί με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα από ένα λάιμ. Παράλληλα, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η μαρέγκα μας. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα των pancakes στο τηγάνι (να είναι αρκετά φουσκωτό) και αφήνουμε για δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά, καλύπτοντας με το καπάκι. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας δίνει γύρω στα 6 pancakes των 65 γρ. το καθένα. Σερβίρουμε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.