Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Pancakes σουφλέ

Υλικά

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ - εικόνα 1

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. baking powder
15 ml. γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κρόκους αυγού
2 ασπράδια αυγού
25 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το baking powder μαζί με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα από ένα λάιμ. Παράλληλα, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η μαρέγκα μας. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα των pancakes στο τηγάνι (να είναι αρκετά φουσκωτό) και αφήνουμε για δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά, καλύπτοντας με το καπάκι. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας δίνει γύρω στα 6 pancakes των 65 γρ. το καθένα. Σερβίρουμε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

08/07/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.