Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ

Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του «CTC» μας ξεναγεί με χιούμορ στην καραντίνα του και μας ανοίγει την όρεξη για τέλειο σπιτικό brunch.

Pancakes σουφλέ

Υλικά

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μένει σπίτι του και φτιάχνει pancakes σουφλέ - εικόνα 1

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. baking powder
15 ml. γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κρόκους αυγού
2 ασπράδια αυγού
25 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το baking powder μαζί με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα από ένα λάιμ. Παράλληλα, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η μαρέγκα μας. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα των pancakes στο τηγάνι (να είναι αρκετά φουσκωτό) και αφήνουμε για δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά, καλύπτοντας με το καπάκι. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας δίνει γύρω στα 6 pancakes των 65 γρ. το καθένα. Σερβίρουμε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".