Το «Εκ βαθέων» είναι ένα διδακτικό βιβλίο για οινόφιλους και μη

Η Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα υπογράφει ένα διδακτικό βιβλίο για τους νέους του χώρου, αλλά και για όσους ασχολούνται με το κρασί.

Το «Εκ βαθέων» είναι ένα διδακτικό βιβλίο για οινόφιλους και μη

Τη Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα όσοι δεν ασχολούνται με το κρασί μάλλον δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Ίσως το ίδιο να συμβαίνει και για τους πολύ νέους του χώρου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο πολύτιμο της παρουσίας της και το εύρος της συμβολής της στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Γι’ αυτούς έστω τους λόγους το πόνημα της «Εκ βαθέων» (Εκδόσεις Φοίνικα) αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να διαβαστεί από όσους ασχολούνται με το κρασί αλλά και από αυτούς, για τους οποίους το κρασί λέει κάτι μόνο ως ευφραντικό. Ίσως μάλιστα να είναι κυρίως για τους δεύτερους.

Η κα Κουράκου με ευχάριστη γραφή ξετυλίγει το κουβάρι της επαγγελματικής της πορείας περιγράφοντας τα καλά αυτής της μακρόχρονης ιστορίας, τους υφάλους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της αλλά και τη δεξιοσύνη του αφιερωμένου στο όραμα ατόμου που του δίνει τη δύναμη να τους προσπεράσει χωρίς να ναυαγήσει. Πάνω απ’ όλα όμως, και αυτό κάνει την ανάγνωση του βιβλίου απαραίτητη ακόμα και γι΄αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κρασί, αναδεικνύει το δύσκολο δρόμο όσων επιλέγουν τον αχάριστο συχνά ρόλο της προσφοράς με στόχο το καλό του κοινωνικού συνόλου. Σε μια χώρα που συχνά «τρώει τα παιδιά της» η κα. Κουράκου αντιστάθηκε και κέρδισε. Μαζί της κέρδισε και το ελληνικό κρασί. Της αξίζει κάθε τιμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.