Το «Zinglee» υποδέχεται το Κτήμα Λαζαρίδη

Μια ενδιαφέρουσα food & wine pairing βραδιά ετοιμάζει το all day εστιατόριο της Τσακάλωφ.

Το «Zinglee» υποδέχεται το Κτήμα Λαζαρίδη

Μια ενδιαφέρουσα food & wine pairing βραδιά ετοιμάζει στις 5/12 το all day εστιατόριο από την οικογένεια των nice n easy με επίτιμο προσκεκλημένο το εμβληματικό Κτήμα Λαζαρίδη. Ειδικά για την περίσταση ο executive chef και συνιδιοκτήτης του ομίλου Χρήστος Αθανασιάδης έχει ετοιμάσει ένα σπέσιαλ μενού 5 πιάτων (€ 35 κατ’άτομο) σε αρμονία με τα ξεχωριστά κρασιά του οινοποιείου, στα οποία θα μας μυήσει ο διευθύνων σύμβουλος του κτήματος Γεράσιμος Λαζαρίδης.

Δείτε αναλυτικά το μενού της βραδιάς

Γαρίδα ποσέ σε Σαμιώτικο κρασί και χυμό πορτοκαλιού, με βελούδινο πουρέ σελινόριζας Domaine Costa Lazaridi, Amethystos Blanc 2019, Sauvignon Blanc – Ασύρτικο

Κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, φίνα μυρωδικά και ντοματίνια Ιεράπετρας Domaine Costa Lazaridi, Château Julia Assyrtiko 2018, Ασύρτικο

Σαλάτα με άγρια ρόκα, kale και mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσάμικο ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi και φρέσκο βασιλικό Domaine Costa Lazaridi, Merlot Rosé 2019, Merlot

Μαύρος χοίρος sous vide με πουρέ μανιταριών, σάλτσα από το ζωμό τους και αποξηραμένα cranberries Domaine Costa Lazaridi, Οινότρια Γη Syrah - Αγιωργίτικο 2010, Syrah – Αγιωργίτικο

Panna cotta με γάλα καρύδας, carpaccio καραμελωμένου ανανά, σάλτσα μελιού και μαρέγκα Domaine Costa Lazaridi, Απόσταγμα Methexis Μοσχάτο, Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.