4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

Ανεβαίνουμε στα ψηλά για να απολαύσουμε θέα και γεύσεις σε ταράτσες για κάθε διάθεση.

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα

«Andaman»

Εκεί κάπου στην Πειραιώς, η ταράτσα του όμορφου ταϊλανδέζικου στήνει εξωτικό σκηνικό, με έντονα χρώματα, φυτά, χειροποίητους πολυελαίους από φίλντισι και μια λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου. Στο μενού ασφαλώς βασιλεύει το pad Thai παρέα με φρέσκα Thai rolls αλλά και μια πάπια Πεκίνου με χειροποίητες πίτες, η μπάρα σιγοντάρει με ένα Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή ένα Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα.

«St’ Astra»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 1

Οι καλοκαιρινές βραδιές στην κορυφή του ξενοδοχείου «Radisson Blu» περνούν δίπλα στη φωτισμένη πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Οι γεύσεις του Δημήτρη Κανταράκη έχουν μοντέρνο χρώμα, που φαίνεται για παράδειγμα στο ταρτάρ γαρίδας με πικάντικο ζωμό μάνγκο, κόλιαντρο και ραπανάκια ή στη σφυρίδα φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά, ενώ δεν λείπει το live BBQ με εκλεκτά κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά. Signature cocktails και lounge μουσικές στο open bar του χώρου με θέα στα φώτα της πόλης.

«Επτά 7»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 2

Ριζικά ανανεωμένο, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου, που χαρίζει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Η γευστική πυξίδα είναι στραμμένη στην ιταλική κουζίνα με τον τρόπο που την πρέσβευε ο αείμνηστος σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι διά χειρός του στενού του συνεργάτη Δαμιανού Σιδηροκανέλη: μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού, vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, φασκόμηλο αλλά και τηγανητή pizza fritta.

«Naanwich»

4 ιδέες για να την κάνουμε ταράτσα - εικόνα 3

Μπορεί να μην του φαίνεται έτσι όπως το κοιτάζετε από την Ερμού, όμως το φρέσκο ινδικό fastfood έχει στην κορυφή του μια ταράτσα δύο επιπέδων που ατενίζει την Ακρόπολη. Δώστε λοιπόν την παραγγελία σας για τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το ινδικό σουβλάκι naanwich, το οποίο φτιάχνεται με την παραδοσιακή αφράτη πίτα naan, ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας σε φούρνο ταντούρι και γεμίζεται με κοτόπουλο tikka, curry ή masala μαζί με αρωματικά ινδικά παρελκόμενα, και ανεβείτε στα ψηλά για να το απολαύσετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Naanwich

Ερμού 115, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.