«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Εκεί ψηλά στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» αισθάνεσαι ότι φεύγεις νόστιμο ταξίδι μακριά από την Αθήνα.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Με είχε προϊδεάσει ήδη από τον χειμώνα ο Παναγιώτης Σούλης για την ωραία φάση που ετοίμαζε στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» στου Ψυρρή, και η αλήθεια είναι ότι εκεί ψηλά αισθάνεσαι να φεύγεις μακριά από την Αθήνα. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Τον Μπάστερ Κίτον και τους υπόλοιπους ήρωες του βωβού κινηματογράφου στις ταινίες που προβάλλονται στην πλάτη της απέναντι πολυκατοικίας; Το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης που μπαίνει αποφασιστικά στο πλάνο; Το original μωσαϊκό στο πάτωμα του παλιού βιοτεχνικού κτιρίου που αποτελεί πυρήνα του ξενοδοχείου; Ή το ωραίο σκηνικό που έπλασε ο νεαρός ιδιοκτήτης του, που είναι επίσης ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός;

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 1
«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 2

Τριγύρω μας κατεβαίνουν γυμνοί γλόμποι φωτίζοντας σωστά τα τραπέζια, οι μουσικές είναι ευγενικές, και το φυσικό πράσινο τυλίγει από παντού την ταράτσα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο. Αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μπροστινή μεριά που εποπτεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αν απλώς να τσιμπολογήσεις παρέα με τα ωραία κοκτείλ του Γιώργου Ελευθεριάδη επιλέγεις το έτερον της ήμισυ με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά καθίσματα.

Με αυτήν τη λογική είναι δομημένο και το μενού που υπογράφει ο Βαγγέλης Ρώτας και εκτελεί με επάρκεια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Μαύρη (με φυτικό άνθρακα) φοκάτσια γεμισμένη με ντοματίνια, ελιές, τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, φαντεζί γλειφιτζούρια κοτόπουλου με τρυφερό κρέας, κάρυ και σπιτική BBQ σος, τραγανές γαρίδες άψογα τηγανισμένες σε κρούστα από πάνκο, σεβίτσε από λαβράκι, ελαφρύ και με ωραία αίσθηση του ψαριού σε συνδυασμό με μάνγκο και ροζ πιπέρι.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 3

Περνώντας στα κυρίως, απολαύσαμε τη ζουμερή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με τον πολύ νόστιμο πουρέ πατάτας (αν και το wasabi που υποσχόταν ο κατάλογος δεν ακούστηκε όσο έπρεπε), ενώ το ριζότο ήρθε καλοχυλωμένο, με αχλάδι, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και μια αέρινη φέτα προσούτο να προσφέρει επιπλέον υφή. Κλείσαμε με απαλή και αρωματική σούπα φράουλας και μια πολύ ενδιαφέρουσα τάρτα λεμονιού με καλή χειροποίητη μαρέγκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/07/2025

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.