«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Εκεί ψηλά στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» αισθάνεσαι ότι φεύγεις νόστιμο ταξίδι μακριά από την Αθήνα.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Με είχε προϊδεάσει ήδη από τον χειμώνα ο Παναγιώτης Σούλης για την ωραία φάση που ετοίμαζε στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» στου Ψυρρή, και η αλήθεια είναι ότι εκεί ψηλά αισθάνεσαι να φεύγεις μακριά από την Αθήνα. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Τον Μπάστερ Κίτον και τους υπόλοιπους ήρωες του βωβού κινηματογράφου στις ταινίες που προβάλλονται στην πλάτη της απέναντι πολυκατοικίας; Το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης που μπαίνει αποφασιστικά στο πλάνο; Το original μωσαϊκό στο πάτωμα του παλιού βιοτεχνικού κτιρίου που αποτελεί πυρήνα του ξενοδοχείου; Ή το ωραίο σκηνικό που έπλασε ο νεαρός ιδιοκτήτης του, που είναι επίσης ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός;

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 1
«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 2

Τριγύρω μας κατεβαίνουν γυμνοί γλόμποι φωτίζοντας σωστά τα τραπέζια, οι μουσικές είναι ευγενικές, και το φυσικό πράσινο τυλίγει από παντού την ταράτσα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο. Αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μπροστινή μεριά που εποπτεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αν απλώς να τσιμπολογήσεις παρέα με τα ωραία κοκτείλ του Γιώργου Ελευθεριάδη επιλέγεις το έτερον της ήμισυ με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά καθίσματα.

Με αυτήν τη λογική είναι δομημένο και το μενού που υπογράφει ο Βαγγέλης Ρώτας και εκτελεί με επάρκεια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Μαύρη (με φυτικό άνθρακα) φοκάτσια γεμισμένη με ντοματίνια, ελιές, τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, φαντεζί γλειφιτζούρια κοτόπουλου με τρυφερό κρέας, κάρυ και σπιτική BBQ σος, τραγανές γαρίδες άψογα τηγανισμένες σε κρούστα από πάνκο, σεβίτσε από λαβράκι, ελαφρύ και με ωραία αίσθηση του ψαριού σε συνδυασμό με μάνγκο και ροζ πιπέρι.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 3

Περνώντας στα κυρίως, απολαύσαμε τη ζουμερή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με τον πολύ νόστιμο πουρέ πατάτας (αν και το wasabi που υποσχόταν ο κατάλογος δεν ακούστηκε όσο έπρεπε), ενώ το ριζότο ήρθε καλοχυλωμένο, με αχλάδι, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και μια αέρινη φέτα προσούτο να προσφέρει επιπλέον υφή. Κλείσαμε με απαλή και αρωματική σούπα φράουλας και μια πολύ ενδιαφέρουσα τάρτα λεμονιού με καλή χειροποίητη μαρέγκα.

Περισσότερες πληροφορίες

The Artist

(ξεν. «The Artist Athens»), Μελανθίου 4, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/09/2022

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.