Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

Σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του νησιού.

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

«Θαλασσάκι»

Σε μια προβλήτα, που σε στέλνει πίσω στον χρόνο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η προσωπική μαγειρική άποψη της Αντωνίας Ζάρπα, συνδυάζει ανεπιτήδευτα τα τοπικά υλικά και τις γευστικές της μνήμες με μια σύγχρονη ματιά, την καρδιά της και το γούστο της. Κλασική επιλογή για όσους ξέρουν και η σαλάτα «ξερολιθιά», με «χτισμένα» νόστιμα κηπευτικά σχάρας εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και σταφίδες.

Ο μπακαλιάρος τιμάται ιδιαίτερα στο μενού, με τέσσερις επιλογές, από τις οποίες δοκιμάσαμε τον ψημένο στον φούρνο, στο αλουμινόχαρτο. Φτάνει καλοτυλιγμένος και με το άνοιγμα ξεχύνονται μαυλιστικές μυρωδιές ψαριού, λαχανικών και μυρωδικών σε ένα πιάτο που εκφράζει υποδειγματικά την ελληνική κουζίνα.

i Θαλασσάκι, Όρμος Υστερνίων, Τήνος, 2283 031366

«Μαραθιά»

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου - εικόνα 1

Ανοιχτόχρωμο ξύλο σε συνδυασμό με μπαμπού, πινελιές ψάθας και χαλαρό, μοντέρνο design χαρακτηρίζουν το νέο outlook της Μαραθιάς. Ο Μαρίνος Σουράνης δεν είναι απλά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, είναι η ψυχή του. Κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με ακόμα πιο προχωρημένες προτάσεις και φέτος δεν πήγε πίσω. Η λατρεία του και η γνώση του στο ψάρι έφερε στο μαγαζί το μοναδικό στη χώρα μας ψυγείο ωρίμανσης ψαριών, ένα dry aged «ωριμαντήριο» προχωρημένης τεχνολογίας, που, όπως διαπιστώσαμε ήδη από την αρχή, δημιουργεί θαύματα γεύσης. Η λακέρδα από ρείκι ωριμασμένο 20 ημέρες ήταν ένα σκέτο βελούδο και μια απόλαυση του ουρανίσκου, καθώς διατηρούσε μια απαλή γεύση θάλασσας, η πιο φίνα του είδους που έχουμε πετύχει.

Στη Μαραθιά, τον κύριο λόγο είχε πάντα η πρώτη ύλη. Από ωμή και έξοχα διαχειρισμένη -μάστορας στα αλίπαστα και στα μαρινάτα ψάρια ο Μαρίνος και εξαιρετικό το δικό του αβγοτάραχο- έως μαγειρεμένη με δεξιοτεχνία και γνώση, που διατηρεί τη φρεσκάδα των συστατικών, και βέβαια, με ένα πολύ καλό τηγάνι και άψογο ψήσιμο στη σχάρα.

i Μαραθιά, παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος 6986305051

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.