Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Αλλαγή γευστικής πλεύσης για το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο κλασικές γεύσεις της αστικής κουζίνας με μοντέρνα ματιά.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Η αστική κουζίνα είναι τάση που κερδίζει σεφ και τραπέζια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε πιάτα όπως η Αθηναϊκή ή οι γαρίδες κοκτέιλ να φιγουράρουν στα μενού των εστιατορίων είτε στην κλασική τους εκδοχή είτε ιδωμένα μέσα από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο.

Το «Zinglee», το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», που ξεκίνησε φέτος την καριέρα του στο Κολωνάκι, ανέλαβε να εκφράσει την τάση στην καρδιά της πόλης. Αν και ο αρχικός γευστικός προσανατολισμός ήταν διαφορετικός, εδώ και πολύ λίγο καιρό ο executive chef (και συνιδιοκτήτης του ομίλου μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine του εστιατορίου –παλιός μας γνώριμος από το «Ιώδιο» του Παλαιού Φαλήρου– Μάρκος Πατεράκης έχουν στρέψει το τιμόνι αποφασιστικά προς τα πιάτα-κλειδιά της αστικής κουζίνας.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Έχει σημειολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον να ανοίγεις έναν κατάλογο εν έτει 2019 και να βλέπεις, λ.χ., από φασόλια πιαζ μέχρι μπιτόκ αλά ρους, κότα μιλανέζ και κοτόπουλο παγιάρ. Βέβαια, παρότι η εκφώνηση των πιάτων σε γυρίζει νοσταλγικά σε παλιότερες εποχές, στην πορεία διαπιστώνεις πως οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν. Έτσι, η Αθηναϊκή δομείται, για παράδειγμα, με πρωταγωνιστή ένα εξαίσια ποσαρισμένο λαβράκι συνοδεία ωραίας μαγιονέζας με σαφράν, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ τυλίγονται σε παχιά κρούστα από πάνκο για να τις βουτήξεις στη συνέχεια σε μια σος από μαγιονέζα και ταμπάσκο με καυτερή επίγευση διαρκείας.

Στα κυρίως, ο μουσακάς αποδομείται σε ένα «δεματάκι» μελιτζάνας που κρύβει μέσα του νόστιμο μοσχαράκι ραγού έχοντας από πάνω ελαφριά μπεσαμέλ και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και το παστίτσιο σε ένα ναπολεόν από στριφογυριστό χοντρό μακαρόνι, που δυστυχώς ξέφυγε στο βράσιμο, μοσχάρι Black Angus, καψαλισμένη μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης. Μας άρεσαν ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, φλέικ παρμεζάνας και πιπεράτες νότες από παστό Πελοποννήσου, καθώς και το μπιτόκ με τρυφερό μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι και Wagyu beef, αβγό μάτι και πατάτες country style. Κλείσαμε –πώς αλλιώς;– με κρεμ καραμελέ, ελαφριά και στεφανωμένη με μια ροζέτα καμένης μαρέγκας.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.