2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

«Κόκκινο Ποδήλατο»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 1

Το «Κόκκινο Ποδήλατο» είναι στην καλύτερη θέση της καλντέρας. Μικρό, στιλάτο, ρομαντικό με χαρακτήρα σε προετοιμάζει για την κουζίνα εμπειρία που ακολουθεί. Ο Φάνης Μαικάντης έχει ετοιμάσει ένα προχωρημένο μενού, δημιουργώντας ντουέτα ανάμεσα σε πιάτα και σε βραβευμένες ετικέτες ελληνικών λαδιών. Ένα από τα καλύτερα ζευγάρια είναι το καπνιστό χέλι με σταμναγκάθι, κρέμα αυγολέμονο και λάδι ophacium. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το πάντρεμα της φραγκόκοτας με το αρωματικό pamaco και το αρνί με το εξαιρετικό λάδι el-won blend. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο τρεις σταγόνες λαδιού σε όλες τις περιπτώσεις προστίθενται στο τέλος, όταν το πιάτο έρθει στο τραπέζι και αμέσως αλλάζει γίνεται πιο ολοκληρωμένο.

«Black Rock, Secret suites & Spa»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 2

Ένα από τα εστιατόρια που ξεχωρίζει στην Οία για την ραφιναρισμένη ελληνική κουζίνα είναι το «Black Rock». Το μενού, το οποίο επιμελείται ο σεφ Σήφης Μανουσέλης με την υποστήριξη του Στέλιου Παπανικολάου, κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γεμιστά από gel ντομάτας, μους κατσικίσιου τυριού, τουρσί μελιτζάνας, τσιπς μελιτζάνας και ελληνικό ριζότο. Μπορεί στην εικόνα το συγκεκριμένο πιάτο να μην παραπέμπει στα κλασικά γεμιστά, μόλις όμως το δοκιμάσεις σου έρχονται αμέσως οι γευστικές μνήμες από το ταψί που έβγαινε στο σπίτι. Τέτοια πιάτα υπάρχουν και άλλα, βλέπε στιφάδο λαβράκι και μπακλαβάς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.