2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

«Κόκκινο Ποδήλατο»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 1

Το «Κόκκινο Ποδήλατο» είναι στην καλύτερη θέση της καλντέρας. Μικρό, στιλάτο, ρομαντικό με χαρακτήρα σε προετοιμάζει για την κουζίνα εμπειρία που ακολουθεί. Ο Φάνης Μαικάντης έχει ετοιμάσει ένα προχωρημένο μενού, δημιουργώντας ντουέτα ανάμεσα σε πιάτα και σε βραβευμένες ετικέτες ελληνικών λαδιών. Ένα από τα καλύτερα ζευγάρια είναι το καπνιστό χέλι με σταμναγκάθι, κρέμα αυγολέμονο και λάδι ophacium. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το πάντρεμα της φραγκόκοτας με το αρωματικό pamaco και το αρνί με το εξαιρετικό λάδι el-won blend. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο τρεις σταγόνες λαδιού σε όλες τις περιπτώσεις προστίθενται στο τέλος, όταν το πιάτο έρθει στο τραπέζι και αμέσως αλλάζει γίνεται πιο ολοκληρωμένο.

«Black Rock, Secret suites & Spa»

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία - εικόνα 2

Ένα από τα εστιατόρια που ξεχωρίζει στην Οία για την ραφιναρισμένη ελληνική κουζίνα είναι το «Black Rock». Το μενού, το οποίο επιμελείται ο σεφ Σήφης Μανουσέλης με την υποστήριξη του Στέλιου Παπανικολάου, κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γεμιστά από gel ντομάτας, μους κατσικίσιου τυριού, τουρσί μελιτζάνας, τσιπς μελιτζάνας και ελληνικό ριζότο. Μπορεί στην εικόνα το συγκεκριμένο πιάτο να μην παραπέμπει στα κλασικά γεμιστά, μόλις όμως το δοκιμάσεις σου έρχονται αμέσως οι γευστικές μνήμες από το ταψί που έβγαινε στο σπίτι. Τέτοια πιάτα υπάρχουν και άλλα, βλέπε στιφάδο λαβράκι και μπακλαβάς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.