Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, βιαστείτε...

Τώρα πια το χάπενινγκ των Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας έχει εξελιχτεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία η οποία απλώνεται κυριολεκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, σε περίπου 90 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Το σύνθημα των κρατήσεων που δόθηκε στις 23/5 σήμανε συναγερμό σε τηλέφωνα και σάιτ.

Διότι πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν κλείνετε ένα εστιατόριο και θεωρείτε ότι κάνατε το καθήκον σας. Ίσα ίσα, αξιοποιείτε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες που σας δίνονται και διαλέγετε ακόμη και πέντε ή έξι εστιατόρια για να περάσετε έξτρα γαστρονομικές βραδιές, σχεδόν όλα τα διήμερα που διαρκεί η προσφορά ειδικών μενού στο 50% της τιμής τους. Λογικό, αν συνυπολογίσει κάποιος την ανάγκη για κοινωνικές συναντήσεις αυτή την περίοδο των πολιτικών ζυμώσεων.

Στο «CTC» η πλειονότητα του κόσμου που πηγαίνει είναι 30άρηδες και όλοι φεύγουν με ένα σινεμασκόπ χαμόγελο ικανοποίησης, λέγοντας στον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη: «Επιτέλους, καταφέραμε να έρθουμε!». Στο «Τηλέμαχος Athens» το σαφές συναίσθημα που γράφεται στα πρόσωπα των συνδαιτυμόνων είναι «η χαρά και η ευχαρίστηση», όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσιλιγκίρης. «Το επίπεδο του κόσμου που έρχεται είναι υψηλό, τους αρέσει η γαστρονομία και γι’ αυτό κάνουν έναν μικρό γαστρονομικό γύρο στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας αξιοποιώντας αυτό το χάπενινγκ», μου λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής από το «Patio» του ξενοδοχείου «The Margi».

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας συνεχίζεται για λίγο ακόμα - εικόνα 1
«Botrini’s»

«Οι περισσότεροι που έρχονται είναι μέχρι 40 χρόνων και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι θέλουν να απολαύσουν ολόκληρη τη γαστρονομική εμπειρία, γι’ αυτό επιλέγουν την ειδική πρόταση αρμονίας με κρασί», επισημαίνει ο Θανάσης Βασίλαινας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου εστιατορίου. «Το τηλέφωνο στο “Aleria” χτυπάει συχνά για κρατήσεις στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας», μου λέει ο σεφ του Γκίκας Ξενάκης. «Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού σε αυτήν την εκδήλωση είναι η εκπαίδευση του κόσμου στη λογική του menu dégustation. Εμείς μάλιστα περιλάβαμε στο μενού που προτείνουμε και κάποια παλιότερα αγαπημένα πιάτα για να το κάνουμε πιο διαχρονικό, κάτι που άρεσε πολύ στους φαν του εστιατορίου». «Οι νέες ηλικίες υπερτερούν σαφώς σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη σύνθεση του κόσμου που έρχεται στο “Botrini’s” είναι οι ωραίες γυναικοπαρέες», υπογραμμίζει ο chef de cuisine του Νίκος Μπίλης.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται ακόμη τις Τρίτες και Τετάρτες 11-12 και 18-19/6 στην Αθήνα, ενώ στα άλλα εστιατόρια της περιφέρειας Παρασκευή και Σάββατο 7-8 και 14-15/6, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ και τηλεφωνήστε τώρα για κράτηση ή επισκεφθείτε το www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/09/2022

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.