Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε ξεχωριστές διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον

25η Μαρτίου στην πόλη και αναζητούμε διευθύνσεις για να απολαύσουμε το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας.

Βασίλαινας

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 1

Ο μπακαλιάρος με το παραδοσιακό κρουστό κουρκούτι και το ελαφρύ τηγάνι επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Βρασίδα, έχοντας για παρέα σαρακοστιανές λιχουδιές - από χταπόδι με ρεβιθάδα και ριζότο σουπιάς μέχρι αστακομακαρονάδα - αλλά και, γιατί όχι, μια μοντέρνα ρετσίνα από την πλούσια κάβα με τις 170 ετικέτες κρασιών.

Chefi

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 2

Ένα ειδικό μενού 4 πιάτων (€ 35 κατ'άτομο) σερβίρει το χαλανδριώτικο εστιατόριο το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Τιμώμενο πιάτο ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά γλυκοπατάτα και κρέμα αρακά, και τριγύρω του μια κακαβιά με μπρουσκέτα ζυμωτού ψωμιού, ένα κριθαρότο παντζαριού με καλαμάρι σχάρας κι ένα ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα.

Βόλτα

Iδέες για μπακαλιάρο σε urban περιβάλλον - εικόνα 3

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς Κάτω Πετράλωνα, πριν ή μετά τη βόλτα, εδώ θα βρείτε το πατροπαράδοτο έδεσμα σε δύο εκδοχές: με κουρκούτι και μηλέικη αλιάδα ή τσιλαδιά, όπως τη φτιάχνουν στη Μεσσηνία, με φρέσκια τομάτα, κρεμμύδι, σταφίδα και ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.