Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Οι κορυφαίοι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος, μαζί με όλα τους τα οινικά διαμάντια κατηφορίζουν στην Αθήνα, με αφορμή το ετήσιο δημοφιλές ραντεβού με το αθηναϊκό οινόφιλο κοινό.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα

Στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας θα πνέει έντονος βορεινός αέρας. Η Μεγάλη Βρεταννία θα γεμίσει με ετικέτες κρασιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί στις 12:00 μέχρι το βράδυ στις 20:00, γνωστοί οινοπαραγωγοί, μπροστά από τα τραπέζια τους, θα μας ενημερώσουν για την φετινή σοδειά τους και όχι μόνο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά. Να τσεκάρουμε όλες τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που διαπρέπουν στα «Βοροινά» αμπελοτόπια. Να κάνουμε ένα crash test ανάμεσα στα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και να εμβαθύνουμε καλύτερα στα χαρακτηριστικά των αφρωδών και των orange. Φυσικά, στη λίστα προστίθενται τα γλυκά κρασιά, ακόμα και τα ιδιαίτερα αποστάγματα από σταφύλια.

Γι' αυτούς που διψούν για περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές, παράλληλα θα τρέχουν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και σεμινάρια. Πρώτο, στις 11:45, ένα ιδιαίτερο masterclass από τον master of wine Γιάννη Καρακάση για το Cabernet Sauvignon. Επίσης, από το μεσημέρι μέχρι το απόγεμα στις 17:00 θα λειτουργεί ένας χώρος αποκλειστικών δοκιμών για παιχνιδιάρικα αφρώδη και γοητευτικά, γλυκά κρασιά. Αμέσως μετά, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό τυφλής γευστικής δοκιμής.

Αν νομίζετε ότι μόνο με αυτά τελείωσε η έντονη… Βοροινή επέλαση, κάνετε λάθος. Πριν την έκθεση, οργανώνεται μια εβδομάδα με εκδηλώσεις στην πόλη, που θα μας βάλουν ακόμα καλύτερα μέσα στο «βορεινό» κλίμα.

Τα «Βοροινά» στην Αθήνα - εικόνα 1

Στις 31 του μήνα, στις 19:30, κανείς δεν πρέπει να χάσει το finger food που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Κατριβέσης, στον νέο χώρο του Fuga στο Casa Jaguar, για να συνδυαστούν με το open wine bar.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έχουμε προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής, με άρωμα βορείου Ελλάδας. Την πρώτη ημέρα, στο Yolenis, η Ντίνα Νικολάου θα μας δώσει πολύ ωραία ιδέες εδεσμάτων για ένα επιτυχημένο wine party και τη δεύτερη, ο βραβευμένος σεφ Τάσος Λάντος θα μας μάθει να μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο brunch, με τα κρασιά που του ταιριάζουν.

Για να κλείσετε θέση έγκαιρα και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site της διοργάνωσης.

i«Τα Βοροινά» | Μεγάλη Βρεταννία, | Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | 12:00 – 15:00 για τους επαγγελματίες δωρεάν, 15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος € 8 (με προεγγραφή στο site € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.