Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark

Μετά το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο του, το γαστρονομικό event του «α» και του «Ark» επιστρέφει με 11 νέες προτάσεις από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες της ελληνικής επικράτειας, κι ένα πανηγυρικό ξεκίνημα με αίγλη αστέρων Michelin.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark

Μετά το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο του, το γαστρονομικό event του «αθηνοράματος» και του «Ark» επιστρέφει με 11 νέες προτάσεις από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και μία πρόταση με αίγλη Michelin.

Από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη κι από το Άγιο Όρος ως τη Ρόδο και την Κω, μέσω Τήνου, Σαντορίνης και Μυκόνου, έντεκα από τα καλύτερα εστιατόρια και μάγειρες της Ελλάδας κλείνουν ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό, σε ισάριθμες μοναδικές γευστικές εμπειρίες, από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ως τις 20 Ιουνίου, σε μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων δείπνων, που θα φέρουν τους συνδαιτημόνες σε άμεση επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στην κουζίνα της χώρας.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 1
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Lionel Rodriguez

Το 2ο Symposio at Ark θα ξεκινήσει πανηγυρικά στις 24 Ιανουαρίου, με επίτιμο καλεσμένο τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Lionel Rodriguez, από το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Les Trois Couronnes» στο Βεβέ της Ελβετίας: ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Rodriguez θα συναντηθεί στην κουζίνα με τους Γιάννη Μπαξεβάνη και Φίλιππο Δημόπουλο, και θα παρουσιάσει μαζί τους τις terroir αναφορές της κουζίνας του, μέσα από πιάτα που θα υπογραμμίσουν την αγάπη του για τις γεύσεις της νότιας Ευρώπης, αλλά και την αφοσίωσή του στην υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 2

Στα 11 συμπόσια που θα ακολουθήσουν, σεφ όπως ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης από το «Kensho» της Μυκόνου, η Αντωνία Ζάρπα από το «Θαλασσάκι» της Τήνου, ή ο Πατέρας Επιφάνιος από το Άγιον Όρος, θα παρουσιάσουν από ένα μενού τεσσάρων πιάτων, απολύτως αντιπροσωπευτικά της μαγειρικής τους ταυτότητας και φιλοσοφίας, σε τιμή ειδικά διαμορφωμένη για τις βραδιές που διοργανώνουν το «Ark» και το περιοδικό «αθηνόραμα».

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούργιες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για την κουζίνα του τόπου όπου βρίσκεται το εστιατόριο, αλλά και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 3
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

Με προνομιακή θέση στα Αστέρια Γλυφάδας και μαγνητική θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού, ο φωτεινός χώρος του «Ark», με τις αποικιακές πινελιές και την αύρα χαλαρής πολυτέλειας, θα αγκαλιάσει αρμονικά το γαστρονομικό αυτό εγχείρημα στη δεύτερη χρονιά του, ενώ ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, εμβληματικός εκπρόσωπος της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας ο ίδιος, θα είναι ο ιδανικός γαστρονομικός μας οικοδεσπότης.

Το πρόγραμμα του φετινού Symposio at Ark θα βρείτε αναλυτικά στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε ήδη τις κρατήσεις σας.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Lionel Rodriguez στο Grand Opening του 2ου Symposio at Ark - εικόνα 4

Το μενού του Lionel Rodriguez για το δείπνο της 24ης Ιανουαρίου:

Amuse Bouche

Πρώτο Πιάτο
Καραμέλα με ψίχα από φρέσκα στρείδια με δροσουλίτες και ξύδι από κράνα

Δεύτερο Πιάτο
Λευκή ταραμοσαλάτα με αλιβάρβαρα και μαριναρισμένη παλαμίδα

Τρίτο Πιάτο
Τορτελίνι με καυκαλήθρα και κονφί μοσχάρι γάλακτος σε ζωμό μανιταριών, άρωμα δενδρολίβανου και ελβετικό τυρί «Etivaz»

Τέταρτο Πιάτο
Κοτόπουλο χωριάτικο με λεμόνι κονφί, αγκινάρα γεμιστή, ασκολύμπρους αυγολέμονο και λαγόχορτο

Επιδόρπιο
Tiramiswiss, με σοκολάτα, διπλή κρέμα των Άλπεων, με μαρέγκες και φρούτα του πάθους

Τιμή: 65/άτομο

Για κρατήσεις ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Enkelt

Η cool σύγχρονη Σκανδιναβία έρχεται στο Χαλάνδρι με ένα όμορφο μαγαζί που παίζει έξυπνα με το πνεύμα της εποχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/03/2023

"Κουκούμαβλος": Μία εμβληματική επιστροφή στη Σαντορίνη

Ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του Αιγαίου επανέρχεται, αυτή τη φορά στο "Katikies Chromata".

Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Το ντοκιμαντέρ "Φαγητό και χώρα" δίνει φωνή σε οραματιστές αγρότες και σεφ που κάνουν τη βιωσιμότητα πράξη

Στο επίκεντρο της έρευνας και της αφήγησης βρίσκεται η Ρουθ Ρέιτσελ, μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της αμερικανικής γαστρονομικής κουλτούρας.

"Casa Mexicana": Viva Mexico στο Νέο Ψυχικό

Η πρόσφατη άφιξη στο Νέο Ψυχικό έχει μεξικάνικο αέρα με κοπές από την Αργεντινή να δίνουν τον τόνο σε ένα εξωτικό mix n’ match.

Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα "ρίζωσε" στη Μαβίλη.