3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Ιδού τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων και προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Χώροι ατμοσφαιρικοί και πολυπρόσωποι, με αναφορές μεσαιωνικές, ζεστές και εξωτικές, τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων, προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους. Για παράδειγμα, το πετρόκτιστο «Piedra» στου Ρουφ μάς αγκαλιάζει με την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε καρέ μαύρου χοίρου με κρούστα μουστάρδας, τριλογία σιναπιού και πουρέ σελινόριζας, συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, όχι από την απόσταση μιας λυρικής, αλλά κυριολεκτικά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού.

Κοντά του, στο σαν μονεμβασιώτικο κάστρο «Malvazia», η κουζίνα υπογραμμίζει τον διάλογο της ελληνικής παράδοσης με τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από πιάτα όπως το ραγού από μοσχαρίσιο χτένι σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου, την ώρα που λατίνικα fados παρασέρνουν τον νου σε μέρη εξωτικά.

Και στο «El Convento Del Arte» στο Μεταξουργείο, πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με παρμεζάνα, σε πουρέ πατάτας και παντζαριού, αφηγούνται τις δικές τους γευστικές ιστορίες, όσο στη σκηνή ξεδιπλώνονται θεατρικές παραστάσεις και μουσικά shows από ένα πρόγραμμα πλούσιο και μεγαλοπρεπές, σαν τον μοναδικό, ατμοσφαιρικό διάκοσμο μεσαιωνικής πολυτέλειας που εμπνεύστηκε η Πέμυ Ζούνη.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα» - εικόνα 1
«El Convento Del Arte»

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.