Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι

Η άνθηση του Κουκακίου δεν περιορίζεται στα cafes και τα bars, περνάει και από το τραπέζι, με εστιατόρια ικανά να καλύψουν όλα τα γούστα και τις ορέξεις.

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι

Η άνθηση του Κουκακίου δεν περιορίζεται στα cafes και τα bars, περνάει και από το τραπέζι, με εστιατόρια ικανά να καλύψουν όλα τα γούστα και τις ορέξεις – ξεδιαλέξαμε τα έξι που ­αγαπήσαμε περισσότερο.

#1 «Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 1

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη ­αγίου των μαγείρων έχει ενέργεια νεανική, όχι μόνο χάρη στο διάκοσμο πειραγμένου νεο-καφενείου αλλά και στην κουζίνα της, που προσεγγίζει την εντοπιότητα με διάθεση εξερευνητική κι ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη δίπλα σε Αγιορείτες. Η αίσθηση εποχικότητας αψηφά τους περιορισμούς του σταθερού μενού, ενώ η εξαιρετική κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία.

#2 «Tuk Tuk Thai»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 2

Μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο στο γουόκ, αυτό το κουκλίστικο ταϊλανδέζικο με την υπέροχη ποπ διακόσμηση γεμίζει την ατμόσφαιρα της γειτονιάς με μυρωδιές από κάρι, νουντλ και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα «για τη μέση» των μόλις 4 τραπεζιών. Η πραγματική του δύναμη όμως είναι το μενού των «aahaan jaan diaw» (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου), που μετατρέπουν το lunch break σε εξωτικό ταξίδι.

#3 «Balcony»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 3

Στρατηγικά τοποθετημένο επί της Μακρυγιάννη, με φάτσα προς την Ακρόπολη και το μουσείο της, πετυχαίνει, με επικεφαλής τον σεφ Βασίλη Ρούσο, αυτό ακριβώς: να παντρέψει το κλασικό με το μοντέρνο, με κοσμοπολιτισμό αλλά χωρίς περιττές φιοριτούρες, σε πιάτα σαφή και στιβαρά, όπως τα φρέσκα σκιουφιχτά με ραγού βοδινού και ξερή κεφαλονίτικη μυζήθρα.

#4 «Κούβελος»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 4

Πέτρινοι ασπρισμένοι τοίχοι, ξύλινα μαδέρια στην οροφή, πιάνο και σαξόφωνο να παίζουν στο βάθος… Αν αυτά δεν αρκούν για να μυρίσεις παλιά Αθήνα, τότε σίγουρα θα βοηθήσει η κουζίνα, με κλασικές σπεσιαλιτέ να διατηρούνται απαράλλαχτες (το ροζμπίφ με το χοντρό μακαρόνι είναι ένα κεφάλαιο μόνο του, οι πίτες με το χειροποίητο φύλλο φέρνουν στο νου τις γεύσεις της γιαγιάς), αλλά και νέες προτάσεις να καρυκεύουν την παράδοση με ζωηράδα.

#5 «Guarantee»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 5

Με πληθωρική ανοιχτοχεριά στα γεμίσματα και ευφάνταστη ποικιλία στις επιλογές (πού αλλού μπορείς να βρεις 25 είδη τυριού, φρεσκοκομμένα αλλαντικά από jamon μέχρι σπάλα di polpa και χειροποίητη μπεαρνέζ να βάλεις σε φρατζολάκι καμπαγιού ή μίνι λαγάνα;), το θρυλικό σαντουιτσάδικο του Κουκακίου είναι καρπός του έρωτα των δυο του ιδιοκτητών, γι’ αυτό κι έχει στεριώσει εκεί απ’ το 1988.

#6 «Μάνη Μάνη»

Έξι spots για κάθε όρεξη στο Κουκάκι - εικόνα 6

Η δημιουργική προσέγγιση του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη στην κουζίνα της πατρίδας του έχει δώσει στο κομψό εστιατόριο της Φαλήρου όχι μόνο το όνομα, αλλά και τον χαρακτήρα του, με παραδοσιακές μανιάτικες συνταγές να αποκτούν άλλη ζωή, όπως η τσουχτή του, μια ελληνικού ταμπεραμένου παραλλαγή της καρμπονάρας, με σύγκλινο, αβγό και τριμμένη μυζήθρα καψαλισμένη σε βούτυρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Guarantee

Βείκου 41, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.