Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε;

Το νέο Bitebox στο Κουκάκι φιλοδοξεί να κάνει μόδα τα poffies. Μάθετε περισσότερα νέες λαχταριστές μπουκίτσες ζύμης…

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε;

Κάνοντας μια βόλτα στο Κουκάκι, στην Βεΐκου, τα βλέμματα τραβάει ένα λιλιπούτειο χαρούμενο all day μαγαζί, που αποτελεί πρόσφατη προσθήκη, το Bitebox…

Τα λίγα άσπρα τραπέζια του κάνουν φοβερή αντίθεση με τα έντονα μωβ μαξιλάρια και το πράσινο που κυριαρχεί στον τοίχο και στα ωραία φυτά. Γενικά, ο χώρος είναι cozy και σου φτιάχνει την διάθεση με τα χρώματα, τις εμβόλιμες γήινες νότες και τον αυτοσχέδιο κήπο, δημιουργώντας το κατάλληλο ανεβαστικό συναίσθημα για να περάσεις στη δοκιμή του πρωτότυπου μενού.

Δυο νέοι άνθρωποι, η Αγάπη Σαλαμόζη και Κωνσταντίνος Κανταρτζής, βρίσκονται πίσω από την φρέσκια ιδέα με την όμορφη αισθητική και επιμελούνται έναν δροσερό και μοντέρνο κατάλογο με νόστιμο brunch, ευχάριστα τσιμπολογήματα, πρωτότυπα bites και δημιουργικά cocktails.

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 1

Ξεκινήστε με έναν inhouse αρωματικό καφέ ή με τις πολύ καλές σπιτικές λεμονάδες και συνδυάστε τα με κάποια λιχουδιά από τις προτάσεις του brunch, όπως είναι οι ομελέτες, τα scrambled eggs, οι πολύχρωμες σαλάτες, οι ψητές πατάτες και τα ιδιαίτερα σάντουιτς με φρέσκα υλικά. Έχετε ήδη κάνει την κατάλληλη προθέρμανση για να βουτήξετε στην κύρια προχωρημένη πρόταση του μαγαζιού, τα νέα poffies: πρόκειται για αφράτες μπουκίτσες ζύμης -σκέτη αποκάλυψη στον ουρανίσκο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ψήνονται εκείνη τη στιγμή που τις παραγγέλνεις, μπροστά σου, σε ειδική συσκευή!

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 2

Πρέπει να δοκιμάσετε και τις αλμυρές και τις γλυκές εκδοχές. Στην περίπτωση που κάνετε το γευστικό τσεκ, στην πρώτη κατηγορία πολύ καλά είναι τα poffies γεμιστά με κοτόπουλο, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο δυνατό, αξίζει η δοκιμή της εκδοχής με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και παρμεζάνα και για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, εκείνο με «γαρίδες σαγανάκι». Επίσης, υπάρχει πολύ καλή επιλογή για vegeterian, με ντομάτα, φέτα, πέστο και πάστα ελιάς. Πάμε στην επόμενη, στην αγαπημένη γλυκιά κατηγορία. Εδώ, μπορείτε να γίνετε όσο σκανταλιάρηδες θέλετε και να προσθέσετε από μέλι, διαφορετικές σοκολάτες ή καραμέλα βουτύρου, μέχρι τριμμένα μπισκότα.

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 3

Η ενότητα των cocktails αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και επαναλαμβανόμενες δοκιμές. Η λίστα περιλαμβάνει 17 signature συνταγές, που είναι μια και μια και φλερτάρουν με όλες τις επιθυμίες, γλυκές, ξινές, πικρές και πικάντικες. Μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν είναι το ξινόγλυκο Gelly με γοητευτική καραμέλα να εμπλουτίζεται με αρώματα από το ρούμι, το passion fruit και τον χυμό ροδάκινο. Πολύ εντυπωσιακό, επίσης, είναι το Jungle Fire. Έρχεται σερβιρισμένο με καραμελωμένο ανανά και κρύβει το δυνατό γευστικό ντουέτο του ρουμιού με τη βότκα σ’ ένα φόντα με ανανά, ροδάκινο και λεμόνι. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο χειμωνιάτικο, το apple pie είναι φοβερό, με σπιτικό πουρέ μπισκότου και κανέλα και συναγωνίζεται τα άλλα ζεστά ροφήματα, όπως είναι το σπιτικό οινόμελο και οι τρομερές σοκολάτες…

i Bitebox | Βεΐκου 84, Αθήνα | 21 0923 7817

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.