Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 1

Με το που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι, το «Penny Lane» διάλεξε επίσημα στρατόπεδο –comfort food– και τώρα, τρεισήμισι χρόνια μετά, που αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, δεν αλλαξοπίστησε. Το οικείο και καθησυχαστικό αμερικάνικων τόνων φαγητό παραμένει πάντα στο επίκεντρο, πλέον όμως το δημοφιλές στέκι έχει έναν γαστρονομικό άσο στο μανίκι του: ο σεμνός και εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος επιμελείται το νέο μενού, παίζοντας σε ένα τερέν στο οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 2

Η ομάδα περιγράφει τη νέα κατεύθυνση ως «comfort food υψηλής τεχνικής», όπερ στην πράξη σημαίνει μια σειρά από μοντέρνες αμερικάνικες συνταγές, διανθισμένες με αγγλικά και λατινομερικάνικα στοιχεία, που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές και βασίζονται σε προσεγμένες πρώτες ύλες (βλ. κρέατα από την Αμερική, την Αργεντινή και από μια φάρμα στα Τρίκαλα) και όλα φτιάχνονται επιτόπου (dressing, σάλτσες κ.ά.).

Παρότι τα νέα πιάτα δουλεύονται ακόμη, ορισμένα, σαν τα Puebla meatballs –κεφτεδάκια γεμιστά με παλαιωμένο τσένταρ, τα οποία σερβίρονται με τηγανητές πιπεριές jalapenos και σπιτική κρέμα από διάφορα παλαιωμένα τυριά– ήδη κυκλοφορούν στα τραπέζια. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα αργήσουμε να τα δοκιμάσουμε. Το εξελιγμένο concept θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, δίνοντας έμφαση και στο pairing φαγητού ποτού, με κοκτέιλ του Σπύρου Μινέτου, ελληνικές ετικέτες κρασιών και μπίρες από μικροζυθοποιίες από την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία.

Περισσότερες πληροφορίες

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/12/2025

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.