Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 1

Με το που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι, το «Penny Lane» διάλεξε επίσημα στρατόπεδο –comfort food– και τώρα, τρεισήμισι χρόνια μετά, που αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, δεν αλλαξοπίστησε. Το οικείο και καθησυχαστικό αμερικάνικων τόνων φαγητό παραμένει πάντα στο επίκεντρο, πλέον όμως το δημοφιλές στέκι έχει έναν γαστρονομικό άσο στο μανίκι του: ο σεμνός και εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος επιμελείται το νέο μενού, παίζοντας σε ένα τερέν στο οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 2

Η ομάδα περιγράφει τη νέα κατεύθυνση ως «comfort food υψηλής τεχνικής», όπερ στην πράξη σημαίνει μια σειρά από μοντέρνες αμερικάνικες συνταγές, διανθισμένες με αγγλικά και λατινομερικάνικα στοιχεία, που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές και βασίζονται σε προσεγμένες πρώτες ύλες (βλ. κρέατα από την Αμερική, την Αργεντινή και από μια φάρμα στα Τρίκαλα) και όλα φτιάχνονται επιτόπου (dressing, σάλτσες κ.ά.).

Παρότι τα νέα πιάτα δουλεύονται ακόμη, ορισμένα, σαν τα Puebla meatballs –κεφτεδάκια γεμιστά με παλαιωμένο τσένταρ, τα οποία σερβίρονται με τηγανητές πιπεριές jalapenos και σπιτική κρέμα από διάφορα παλαιωμένα τυριά– ήδη κυκλοφορούν στα τραπέζια. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα αργήσουμε να τα δοκιμάσουμε. Το εξελιγμένο concept θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, δίνοντας έμφαση και στο pairing φαγητού ποτού, με κοκτέιλ του Σπύρου Μινέτου, ελληνικές ετικέτες κρασιών και μπίρες από μικροζυθοποιίες από την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία.

Περισσότερες πληροφορίες

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.