Ο κήπος με το νούμερο «49»

Σε ένα όμορφο αστικό ξέφωτο στο Κολωνάκι ένα μικρό καφε-εστιατόριο στήνει τα τραπέζια του κάτω από τις μουριές και δίνει το δικό του ορισμό του all-day.

Ο κήπος με το νούμερο «49»

Δεν το ξέρουν ακόμη πολλοί, αλλά σε ένα όμορφο αστικό ξέφωτο στην Ξενοκράτους, δίπλα στο «L'Abreuvoir», ένα μικρό καφε-εστιατόριο στήνει τα τραπέζια του κάτω από τις μουριές και δίνει το δικό του ορισμό του all day, κρατώντας τους τόνους και τα ντεσιμπέλ χαμηλά και ανεβάζοντας το ποιοτικό volume με μικρές, υπολογισμένες κινήσεις. Στο μικρό open air bar του «49 Summer Garden», που αγαπά τα κλασικά κοκτέιλ, σιγοπίνεις ένα 49 (τζιν, maraschino, λικέρ Chambord και prosecco, με νότες τζίντζερ και λάιμ), που φτιάχνει ο Τάσος Καλαμπόκας τυλιγμένος σε φυτικό κουκούλι.

Ο κήπος με το νούμερο «49» - εικόνα 1

Και αν προτιμάς την οδό του φαγητού και του κρασιού, η λίστα κρύβει καμιά ογδονταριά ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, δίπλα στις οποίες ο Βαγγέλης Μαγκανιάρης, ο οποίος έχει αναλάβει την κουζίνα, βάζει μεσογειακά πιάτα, ανάλαφρα και προσεγμένα, ενός μπιστρό που μπήκε στο ρυθμό του καλοκαιριού. Να όπως εκείνο το δροσερό ταρτάρ από ελληνικό τονάκι με καρπούζι, ραπανάκι, σορμπέ λάιμ και μυρωδάτη κρέμα δυόσμου και το bestseller –από ό,τι έμαθα– μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ανθότυρο, κινόα, jamon iberico, κόκκους μουστάρδας και βινεγκρέτ δυόσμου.

Στη συνέχεια έρχονται ένα πολύ καλοφτιαγμένο ριζότο με γαρίδες, σβησμένο με Pernod Ricard, και σος κολοκυθιού καθώς και γαρίδες σοτέ, παναρισμένες με τραγανό προσούτο, και σπαγγέτι λαχανικών ή μια νόστιμη τραγανή πανσέτα με σος από πορτοκάλι και ρούμι, με αρώματα καρδάμωμου και μους φέτας, που ισορροπεί γλυκά στοιχεία και οξύτητα. Αν προτιμάτε κάτι ελαφρύ, δοκιμάστε το απλό αλλά γευστικό μπιφτέκι γαλοπούλας που έχει δίπλα του μια μικρή σαλατίτσα, ενώ εξίσου ωραία πρόταση είναι ο σολομός με σπανάκι και κινόα, μαρμελάδα από λεμόνι και λεμόνι κονφί. Θα δώσω τα εύσημα στο value for money και θα σας... προειδοποιήσω ότι τις Κυριακές σερβίρουν μόνο ποτό/κρασί και σνακ.

Ο κήπος με το νούμερο «49» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.