Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο - εικόνα 1

Ο Fabrizio Buliani γεννήθηκε σ’ ένα ιταλικό χωριό κοντά στις Άλπεις. Μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο Roger Vergé και τους αδερφούς Troisgros. Υπήρξε προσωπικός σεφ του Gianfranco Ferré. Στην Αθήνα ήρθε το 1990 για χάρη του «Boschetto». Μαζί του έφερε μια πρωτόγνωρη για την πρωτεύουσα –τότε ακόμη η γαστρονομική σκηνή της ήταν στα σπάργανα– φινετσάτη ιταλική κουζίνα που έκαψε καρδιές, τόσο εκεί, στο Άλσος του Ευαγγελισμού, όσο και στο περίφημο, επίσης υψηλών προδιαγραφών «La Fenice», τον επόμενο μεγάλο του σταθμό. Για τρεις μήνες ήρθε κι έμεινε για πάντα. Η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Όταν κάποια στιγμή άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Σπευσίππου, το «Fabrizio’s», του διάλεξε στιλ γήινο, μετρημένο, στηριγμένο σε εξαιρετικά υλικά, τίμια γκουρμέ. Συνεργάστηκε με πολλά εστιατόρια στην Αθήνα, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική. Έχουμε φάει σπουδαία από τα χέρια του ξανά και ξανά. Ακόμη και στα πιο απλά του, ήξερε να χτυπάει μυστικούς νευρώνες. Έχω ακόμη στο μυαλό μου εκείνη την crema cotta που τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε, AbFab (Absolutely Fabrizio) την έλεγε – κι ήταν ακριβώς αυτό. Καλό του ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/12/2025

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.