Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο - εικόνα 1

Ο Fabrizio Buliani γεννήθηκε σ’ ένα ιταλικό χωριό κοντά στις Άλπεις. Μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο Roger Vergé και τους αδερφούς Troisgros. Υπήρξε προσωπικός σεφ του Gianfranco Ferré. Στην Αθήνα ήρθε το 1990 για χάρη του «Boschetto». Μαζί του έφερε μια πρωτόγνωρη για την πρωτεύουσα –τότε ακόμη η γαστρονομική σκηνή της ήταν στα σπάργανα– φινετσάτη ιταλική κουζίνα που έκαψε καρδιές, τόσο εκεί, στο Άλσος του Ευαγγελισμού, όσο και στο περίφημο, επίσης υψηλών προδιαγραφών «La Fenice», τον επόμενο μεγάλο του σταθμό. Για τρεις μήνες ήρθε κι έμεινε για πάντα. Η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Όταν κάποια στιγμή άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Σπευσίππου, το «Fabrizio’s», του διάλεξε στιλ γήινο, μετρημένο, στηριγμένο σε εξαιρετικά υλικά, τίμια γκουρμέ. Συνεργάστηκε με πολλά εστιατόρια στην Αθήνα, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική. Έχουμε φάει σπουδαία από τα χέρια του ξανά και ξανά. Ακόμη και στα πιο απλά του, ήξερε να χτυπάει μυστικούς νευρώνες. Έχω ακόμη στο μυαλό μου εκείνη την crema cotta που τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε, AbFab (Absolutely Fabrizio) την έλεγε – κι ήταν ακριβώς αυτό. Καλό του ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.