Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 1
Petra Restaurant

Επόμενος καλεσμένος του ομίλου ξενοδοχείων «Canaves Oia» της οικογένειας Χαϊδεμένου, που αυτό το καλοκαίρι κάνει ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό σερί παραχωρώντας τις κουζίνες των εστιατορίων του σε αναγνωρισμένους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι ο Jean-Charles Métayer. Ο οποίος υπό μια έννοια είναι... και τα δύο. Μεγαλωμένος στη Χώρα του Λίγηρα (Pays de la Loire), ο Γάλλος σεφ έκανε τα πρώτα του βήματα στο λονδρέζικο «Fleur de Sel» δίπλα στον Μichel Perraud, για να βρεθεί εν συνεχεία δίπλα στον σπουδαίο Jacques Le Divellec στο διάστερο «Le Divellec» στο Παρίσι. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε όταν ανέλαβε ρόλο executive chef στο «Calypso» στην Ελούντα, για να τον ξανασυναντήσουμε στο περίφημο «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου και στο «Premiere» του «Athenaeum Intercontinental». Και μαζί του μια σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με κομψότητα και υψηλή τεχνική, που απέσπασε στην πορεία πολλούς Χρυσούς Σκούφους.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 2
O Jean-Charles Métayer

O Jean-Charles Métayer ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή head chef των 5 εστιατορίων του «Grischa Hotel» στο Davos της Ελβετίας, ενώ παραμένει consultant chef και στα εστιατόρια του «Porto Εlounda», όπου απέσπασε και το 2018 Χρυσό Σκούφο για την φινετσάτη, κοσμοπολίτικη με ελληνικές πινελιές γευστική του πρόταση στο «Calypso» («Elounda Peninsula All Suite Hotel»), στις 22 Αυγούστου που θα βρίσκεται στο εστιατόριο «Petra» του «Canaves Oia Suites» στην Οία, θα παρουσιάσει ένα menu degustation οκτώ σταδίων (€ 120 ανά άτομο) με γαλλικές βάσεις και σαντορινιά αρώματα: ανάμεσά τους, μαριναρισμένες σαρδέλες με τραγανά μπισκότα φάβας, καπνιστό φουαγκρά με κονσομέ μελιτζάνας και κακάο, καλκάνι μαγειρεμένο σε αμπελόφυλλα, σερβιρισμένο με sauce vierge, πάπια από το Challans με βινσάντο... Όσοι λάτρεις της γαστρονομίας λοιπόν βρεθείτε αυτές τις μέρες στο νησί, έχετε μια καλή ευκαιρία για μια εκτός έδρας επαφή με την πολύ ιδιαίτερη κουζίνα του. Κρατήσεις: 2286 071453.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;