Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει στο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites» ένα μενού με γαλλικές βάσεις, εμπνευσμένο (και) από τα υλικά και τις γεύσεις του νησιού.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 1
Petra Restaurant

Επόμενος καλεσμένος του ομίλου ξενοδοχείων «Canaves Oia» της οικογένειας Χαϊδεμένου, που αυτό το καλοκαίρι κάνει ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό σερί παραχωρώντας τις κουζίνες των εστιατορίων του σε αναγνωρισμένους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι ο Jean-Charles Métayer. Ο οποίος υπό μια έννοια είναι... και τα δύο. Μεγαλωμένος στη Χώρα του Λίγηρα (Pays de la Loire), ο Γάλλος σεφ έκανε τα πρώτα του βήματα στο λονδρέζικο «Fleur de Sel» δίπλα στον Μichel Perraud, για να βρεθεί εν συνεχεία δίπλα στον σπουδαίο Jacques Le Divellec στο διάστερο «Le Divellec» στο Παρίσι. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε όταν ανέλαβε ρόλο executive chef στο «Calypso» στην Ελούντα, για να τον ξανασυναντήσουμε στο περίφημο «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου και στο «Premiere» του «Athenaeum Intercontinental». Και μαζί του μια σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με κομψότητα και υψηλή τεχνική, που απέσπασε στην πορεία πολλούς Χρυσούς Σκούφους.

Ο Jean-Charles Métayer για μια βραδιά στο «Petra Restaurant» στη Σαντορίνη - εικόνα 2
O Jean-Charles Métayer

O Jean-Charles Métayer ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή head chef των 5 εστιατορίων του «Grischa Hotel» στο Davos της Ελβετίας, ενώ παραμένει consultant chef και στα εστιατόρια του «Porto Εlounda», όπου απέσπασε και το 2018 Χρυσό Σκούφο για την φινετσάτη, κοσμοπολίτικη με ελληνικές πινελιές γευστική του πρόταση στο «Calypso» («Elounda Peninsula All Suite Hotel»), στις 22 Αυγούστου που θα βρίσκεται στο εστιατόριο «Petra» του «Canaves Oia Suites» στην Οία, θα παρουσιάσει ένα menu degustation οκτώ σταδίων (€ 120 ανά άτομο) με γαλλικές βάσεις και σαντορινιά αρώματα: ανάμεσά τους, μαριναρισμένες σαρδέλες με τραγανά μπισκότα φάβας, καπνιστό φουαγκρά με κονσομέ μελιτζάνας και κακάο, καλκάνι μαγειρεμένο σε αμπελόφυλλα, σερβιρισμένο με sauce vierge, πάπια από το Challans με βινσάντο... Όσοι λάτρεις της γαστρονομίας λοιπόν βρεθείτε αυτές τις μέρες στο νησί, έχετε μια καλή ευκαιρία για μια εκτός έδρας επαφή με την πολύ ιδιαίτερη κουζίνα του. Κρατήσεις: 2286 071453.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.