Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 1

Γαλήνια και μυστηριώδη μέσα στο επιβλητικό βραχώδες σύμπλεγμα που την περιβάλλει η λίμνη της Βουλιαγμένης (πέρα από τον ιαματικό χαρακτήρα των νερών) είναι μια μοναδική όαση ξεκούρασης, ηρεμίας και οπτικής απόλαυσης. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει όπως μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της, με όλα τα σχετικά facilities, ένα καλό all day bar – restaurant και σύγχρονες γεύσεις στο εστιατόριο «Unique» με φόντο τους φωτισμένους βράχους το βράδυ το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας από τους top προορισμούς που δικαιολογούν μια επίσκεψη σε αυτό το κοσμικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πολλά μπορούμε να πούμε για την ιστορία και τις δυνατότητες που δίνει στον επισκέπτη η λίμνη. Σαν μια πρώτη εισαγωγή όμως θα αναφερθώ στο εστιατόριο Unique που με τα τραπέζια παρατεταγμένα σε ένα ξύλινο deck ακριβώς δίπλα στο νερό με φόντο τα εξαιρετικά φωτισμένα βράχια που περιβάλλουν το χώρο κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση φαγητού που σίγουρα θα κάνει τη βραδιά σας σφαιρικά απολαυστική. Και μόνο το γεγονός ότι ο executive chef είναι ο γνωστός και καλός Νίκος Φωτιάδης επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 2

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου δοκίμασα μερικά πιάτα από το menu του εστιατορίου το οποίο υπηρετεί μια σύγχρονη κουζίνα αλλά παίρνει και αρκετά στοιχεία από την ελληνική παράδοση. Επί παραδείγματι, βρήκα γευστικό τον Κυκλαδίτικο «πύργο» μελιτζάνας με τυρί, Σαν Μιχάλη και λούτζα Σύρου και αρκετά πρωτότυπες τις χυλοπίτες σε στυλ καρμπονάρας. Όπως είναι φυσικό το menu δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τουλάχιστον είκοσι προτάσεις σε ορεκτικά, σαλάτες και κύρια πιάτα.

Κατόπιν όλων αυτών νομίζω ότι η Λίμνη Βουλιαγμένης και το «Unique» πρέπει να καταγραφούν στην agenda των εξόδων σας σαν ένας σοβαρός προορισμός για μπάνιο, φαγητό ακόμα και για μια κοσμική εκδήλωση. Σε ότι με αφορά, θα επανέλθω με περισσότερες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.