Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 1

Γαλήνια και μυστηριώδη μέσα στο επιβλητικό βραχώδες σύμπλεγμα που την περιβάλλει η λίμνη της Βουλιαγμένης (πέρα από τον ιαματικό χαρακτήρα των νερών) είναι μια μοναδική όαση ξεκούρασης, ηρεμίας και οπτικής απόλαυσης. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει όπως μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της, με όλα τα σχετικά facilities, ένα καλό all day bar – restaurant και σύγχρονες γεύσεις στο εστιατόριο «Unique» με φόντο τους φωτισμένους βράχους το βράδυ το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας από τους top προορισμούς που δικαιολογούν μια επίσκεψη σε αυτό το κοσμικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πολλά μπορούμε να πούμε για την ιστορία και τις δυνατότητες που δίνει στον επισκέπτη η λίμνη. Σαν μια πρώτη εισαγωγή όμως θα αναφερθώ στο εστιατόριο Unique που με τα τραπέζια παρατεταγμένα σε ένα ξύλινο deck ακριβώς δίπλα στο νερό με φόντο τα εξαιρετικά φωτισμένα βράχια που περιβάλλουν το χώρο κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση φαγητού που σίγουρα θα κάνει τη βραδιά σας σφαιρικά απολαυστική. Και μόνο το γεγονός ότι ο executive chef είναι ο γνωστός και καλός Νίκος Φωτιάδης επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 2

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου δοκίμασα μερικά πιάτα από το menu του εστιατορίου το οποίο υπηρετεί μια σύγχρονη κουζίνα αλλά παίρνει και αρκετά στοιχεία από την ελληνική παράδοση. Επί παραδείγματι, βρήκα γευστικό τον Κυκλαδίτικο «πύργο» μελιτζάνας με τυρί, Σαν Μιχάλη και λούτζα Σύρου και αρκετά πρωτότυπες τις χυλοπίτες σε στυλ καρμπονάρας. Όπως είναι φυσικό το menu δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τουλάχιστον είκοσι προτάσεις σε ορεκτικά, σαλάτες και κύρια πιάτα.

Κατόπιν όλων αυτών νομίζω ότι η Λίμνη Βουλιαγμένης και το «Unique» πρέπει να καταγραφούν στην agenda των εξόδων σας σαν ένας σοβαρός προορισμός για μπάνιο, φαγητό ακόμα και για μια κοσμική εκδήλωση. Σε ότι με αφορά, θα επανέλθω με περισσότερες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.