Γιατί το νέο ελληνικό εστιατόριο της πόλης έχει σουηδικό όνομα;

Στο «Lagom», που θα ανοίξει σύντομα στη Βουλιαγμένη, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του Σταμάτη Μαρμαρινού συναντά ένα ανερχόμενο σκανδιναβικό modus vivendi. Λεπτομέρειες εντός.

Γιατί το νέο ελληνικό εστιατόριο της πόλης έχει σουηδικό όνομα;

Στο «Lagom», που θα ανοίξει σύντομα στη Βουλιαγμένη, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του Σταμάτη Μαρμαρινού συναντά ένα ανερχόμενο σκανδιναβικό modus vivendi.

Γιατί το νέο ελληνικό εστιατόριο της πόλης έχει σουηδικό όνομα; - εικόνα 1
Τόνος με ταρτάρ χωριάτικης σαλάτας, κινόα, ψητό καρπούζι και σορμπέ αγγούρι

«Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται» σημαίνει μέσες άκρες «Lagom» στα σουηδικά. Είναι μια λέξη συνδεδεμένη με ένα lifestyle ηρεμίας και ισορροπίας, ένα σκανδιναβικό… «παν μέτρον άριστον», τρόπον τινά. Το οποίο, πέρα από το ότι συζητιέται αρκετά τελευταία τόσο σαν στιλιστική τάση όσο και σαν ένα ευρύτερο modus vivendi, δίνει το όνομά του στο καινούργιο εστιατόριο που θα αποκαλύψουν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλιαγμένη ο Αντώνης Βορδώνης (βλ. ξενοδοχείο «Poseidonion Grand» στις Σπέτσες), ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, που έχει, αναμενόμενα, διαμορφώσει το –καθ’ όλα ελληνικό– γευστικό προφίλ του χώρου, ο Άρης Γούτος και ο Άγγελος Αγγελίδης (βλ. «Rumors», στην Βουλιαγμένη και αυτό).

Γιατί το νέο ελληνικό εστιατόριο της πόλης έχει σουηδικό όνομα; - εικόνα 2
Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός

Με τέσσερις διαφορετικές βεράντες/επίπεδα και μοντέρνων τόνων, λιτή αισθητική, το «Lagom» θα προτείνει μια σειρά από γεύσεις που παίζουν με την παράδοση και την οικειότητα, όπως για παράδειγμα τα τραγανά μουσακαδάκια (κεφτέδες με γέμιση μουσακά και κρούστα panko), μια «άλλη» αθηναϊκή σαλάτα μεταμορφωμένη σε ταρτάρ, ένα πεϊνιρλί γεμιστό με γαρίδες σαγανάκι ή εικονικά ραβιόλια από τόνο με γέμιση κινόα-χωριάτικη σαλάτα-καρπούζι. Άλλα πιάτα που έχει στα σκαριά ο ταλαντούχος σεφ για το νέο project, και τα οποία δεν θα αργήσουμε να δοκιμάσουμε, είναι το γαμοπίλαφο με παλαιωμένο ρύζι acquerello, σαφράν, λεμόνι κονφί και στάκα και το παστίτσιο με κιμά από χταπόδι και τσορίθο. Μέχρι να επιστρέψω με πιο αναλυτική ανταπόκριση, να σας πω ότι στο πρώτο από τα παραπάνω ντεκ, θα μπορείς να πιεις το κρασί σου – η wine list μετράει εξήντα ετικέτες, με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία του ελληνικού αμπελώνα– και να τσιμπήσεις κάτι. Edamame με αβγοτάραχο και λεμόνι κονφί, ας πούμε. Ή spring rolls με γέμιση ντοματοκεφτέ.

i Lagom, Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2109670099

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.