Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή...

Πέντε φιναλίστ διασταύρωσαν γνώσεις, δεξιοτεχνία και μεράκι στον φετινό διαγωνισμό των Starbucks που μόνο εύκολος δεν ήταν. And the winner is...

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή...

Πέντε φιναλίστ διασταύρωσαν γνώσεις, δεξιοτεχνία και μεράκι στον φετινό διαγωνισμό των Starbucks που μόνο εύκολος δεν ήταν. And the winner is...

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 1

Γεμάτοι ενέργεια, φορώντας όλοι τη χαρακτηριστική μαύρη τους ποδιά, κι έχοντας και τους εμψυχωτές τους στην... κερκίδα, η Ελισάβετ, ο Δημήτρης, ο Μπάμπης, η Αθηνά κι η Αμαλία, ήρθαν στο κατάστημα της Κοραή από διάφορα σημεία της Ελλάδας για να αναμετρηθούν με τις απαιτητικές δοκιμασίες του φετινού Starbucks Barista Championship. Τα πέντε παιδιά κατάφεραν να μεταδώσουν, καθένα με τον δικό του τρόπο, την αγάπη τους για τον καφέ και να ανταγωνιστούν διατηρώντας το ομαδικό τους πνεύμα, με κέφι, ενθουσιασμό και επαγγελματισμό.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 2

Έχοντας περάσει από το ρόλο του πελάτη στο ρόλο του κριτή, μπορώ να σας πω ότι μόνο εύκολο δεν ήταν. Στην πρώτη δοκιμασία του διαγωνισμού που ήταν για πρώτη φορά φέτος ανοικτός στο κοινό, αφού μας συστήθηκαν, ξεδιπλώνοντας όμορφα την προσωπική τους σχέση με τον καφέ, παρουσίασαν τον αγαπημένο τους καφέ από το πορτφόλιο της δημοφιλούς αλυσίδας με την μέθοδο εκχύλισης της επιλογής τους. Και μετά από ένα coffee tasting-μύηση στη φιλοσοφία της Starbucks -μια βόλτα σε διαφορετικά αρώματα, γεύσεις κι οξύτητες, επίπεδα καβουρδίσματος κτλ.- πρότειναν κι ένα pairing (γευστικό συνδυασμό) δικής τους έμπνευσης, βάζοντας πλάι στον καφέ που διάλεξαν από από μια παρτίδα σπιτικά σοκολατάκια και μια lemon pie μέχρι... μυρωδάτη κινόα.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 3

Το latte art σε teaching model (ένα walkthrough, βήμα-βήμα, όλων των σταδίων για ένα τέλειο latte art) ήταν το αμέσως επόμενο, θεωρητικό/καλλιτεχνικό στάδιο, που έκλεισε με τους διαγωνιζόμενους, να πρέπει να πετύχουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια (καρδιά, ροζέτα, τουλίπα και κύκνος) σε τέσσερις tall Caffé Latte. Στην τελική φάση της αναμέτρησης, κλήθηκαν να παρουσιάσουν αναλυτικά έναν ακόμη από τους καφέδες που διατίθενται στα Starbucks, μετά από κλήρωση αυτή τη φορά, με τη διαδικασία του lucky dip, καθώς και να απαντήσουν, εν συνεχεία, στις δύσκολες ερωτήσεις των κριτών.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 4

Γελαστός, ετοιμόλογος, συγκεντρωμένος, ο Δημήτρης Ασλανίδης από το κατάστημα της Μυκόνου ήταν εκείνος που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Άμστερνταμ. Ήταν όμως όλοι τους φοβεροί, γεμάτοι χαμόγελα, μεταδοτικότητα και διάθεση να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα όσον αφορά στον πλούσιο σε εμπειρίες κι όλο πιο απαιτητικό κόσμο του καφέ. Κάτι μου λέει ότι δεν αποκλείεται να τους ξαναπετύχουμε και σε κάποιο επόμενο Championship.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.