Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 1

Όποιος έχει βρεθεί στις όχθες της απέραντης Λίμνης Βεγορίτιδας και στο εστιατόριο «Ναουμίδης» την ώρα που δύει ο ήλιος, δύσκολα θα αναγνωρίσεις κάτι εξίσου μαγικό… Αντάξιος συναγωνιστής είναι το πολυτελές εστιατόριο «Αrk» και η θέα του στο Σαρωνικού, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο λαμπρά τοπία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο Άγγελος Ναουμίδης, κατάγεται από το παραλίμνιο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, λατρεύει τη Βεγορίτιδα, τα ολόφρεσκα ψάρια της, τα βότανα και τα μανιτάρια του Καϊμακτσαλάν που ορθώνεται από πάνω της και βεβαίως την τοπική κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από αυτά εμπνέεται και με αυτά στήνει το μενού του.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 2

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μιλώντας στους καλεσμένους, εξήγησε πως για τις ανάγκες του event, έφερε από τον Άγιο Παντελεήμονα ολόφρεσκα αβγά «διότι πως αλλιώς θα έχουν τη σωστή γεύση τα εδέσματα» και επειδή είχε βρέξει και είχαν φυτρώσει στα γύρω βουνά βολίτες (βασιλομανίταρα) τα έφερε και αυτά «για να απολαύσουν οι φίλοι που με τιμούν απόψε την καταπληκτική γεύση τους». Με λίγα λόγια, αφού όπως είπε «ξέρω πως περιμένετε το φαγητό και όχι εμένα να βγάλω λόγο» είπε ότι λατρεύει την τοπική κουζίνα και πως στόχος του είναι να την αναδείξει με ένα τρόπο που θα διατηρεί την ταυτότητά της. Το καλωσόρισμα του σεφ, ήταν «Γαρίδες παναρισμένες με καλαμποκίσιο αλεύρι (τεμπούρα) με βασιλομανίταρα και γκουνατσάλε» και ήταν απλώς απολαυστικό, όπως και το ορεκτικό «Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα 4 τυριών».

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 3

Για κυρίως ο Άγγελος Ναουμίδης ποντάρισε στα αγαπημένα του λιμνίσια ψάρια και παρουσίασε το εύγευστο πιάτο «Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο» ενώ το επιδόρπιο τίμησε τη βαθιά παράδοση με «Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα», όπου λαγγίτα είναι ένα τοπικό είδος της αγαπημένης τηγανίτας.
Ήταν ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο μενού που ταίριαξε απολύτως στην καλοκαιρινή βραδιά και στην ρομαντική ατμόσφαιρα του Ark.

Χορηγοί του «Symposio at Ark» είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Νικήτας Χατζηρούμπης είναι ένας σεφ που 'γεννήθηκε' στο καφενείο του χωριού

Μία μίνι κουβέντα με τον σεφ του εστιατορίου Khora, στη Γενεύη - έναν ακόμη Έλληνα μάγειρα που ξεχωρίζει στις κουζίνες του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/07/2025

Μακαρονάδες χωρίς πολλά πολλά

Αλλά με γεύση. Βαθιά, αληθινή και ουσιαστική. Τις βρίσκεις στα εστιατόρια της Αθήνας.

Στην Κουρούτα υπάρχει ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της Ελλάδας

Ναι, στην Κουρούτα. Εκεί ακριβώς συναντάς μία από τις πιο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που παίζουν στη χώρα.

Grand Asia: Νέα άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της Ρόδου

Tο Hotel Grande Albergo delle Rose υποδέχεται με φρέσκα νέα τους καλεσμένους αυτό το καλοκαίρι.

"Myrtos by Asimakis": Τι δοκιμάσαμε στο γκραν φινάλε του Symposio at Ark

Για τελευταία εβδομάδα αυτήν τη χρονιά, το Symposio at Ark έστρεψε τα βλέμματα των foodies προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με καλεσμένο ένα λονδρέζικο χιτ.

Στο "Κάρδαμο" η παράδοση φοράει τα καλά της

Γεύσεις Μεσσηνίας με σύγχρονη ματιά, κάτω από τα δέντρα του Σταθμού.

Ένα εστιατόριο που 'πετάει' στις Galeries Lafayette

Έως τις 20 Αυγούστου 2025, η Air France ανοίγει ξανά τις πόρτες του pop-up εστιατορίου της στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann.