Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 1

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στον εσωτερικό χώρο με το λευκό πιάνο, ήταν η μόνο η εισαγωγή για το ρομαντικό σκηνικό που διαμορφωνόταν ακριβώς επάνω στο κύμα, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν τη θέα του νυχτερινού Σαρωνικού, περιμένοντας την έναρξη του event. Το ξεκίνημα περιελάμβανε μια εισαγωγή στην ανατρεπτική πορεία της νεαρής σεφ που ξεκίνησε για διεθνολόγος, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακό, αφοσιώθηκε στη μαγειρική και έμεινε στην Πόλη 11 χρόνια πριν βρεθεί στην Ελλάδα, με το Βραβείο ελληνικής Κουζίνας στα χέρια. Παίρνοντας το λόγο η Σταυριανή, μίλησε για τη βαθιά αγάπη που νοιώθει για την ελληνική και ιδιαίτερα τη μανιάτικη κουζίνα, και αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στη μέντορά της, την διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 2

Το μενού που είχε ετοιμάσει για αυτήν την ειδική βραδιά, «μιλούσε» την αυθεντική γλώσσα της μανιάτικης κουζίνας με πεντανόστιμες δημιουργίες. Ξεκίνησε με μια παμπάλαιη μανιάτικη συνταγή, το «Αυγό φρύδι*, τσιγαριαστά χόρτα, ξυνόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο» -στην αρχική του μορφή ήταν ένα αβγό ποσέ, που έδιναν στις λεχώνες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους! Η συνέχεια γράφτηκε με δύο πιάτα πλήρη γεύσης, τον «Κρεμμυδοπασπαλά με σοταριστές ρίζες σπανακιού, αγκινάρα και μάραθο» και το «Ψωμί και ψάρι: φιλέτο από Μυλοκόπι και σύγλινο Μέσα Μάνης πάνω σε μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και τουρσί μελιτζανάκι».

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 3

Φινάλε με την κομψή «Κρέμα γαλακτόπιτας με φρούτα εποχής, φουντούκι και σορμπέ λεμόνι». Δεν είχε προλάβει να σερβιριστεί το γλυκό, και από τα τραπέζια έφθαναν αιτήματα των καλεσμένων, για να δουν και να συγχαρούν την σεφ. Όπως μας είπε ή ίδια, υπάρχουν «γκρούπις» που την ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή της και το χειροκρότημα που τη συνόδευσε όταν φάνηκε στη σάλα, επιβεβαίωσε την απήχησή της στους ευζωιστές της Αθήνας.

Ευγενικοί χορηγοί του «Symposio at Ark» η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.