Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος και τα πιάτα φοράνε τα καλοκαιρινά τους.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Το καλοκαίρι τού πάει πολύ του «Cupola». Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, δίπλα στα παρτέρια που τα έχουν γεμίσει με θυμάρια, ρίγανες και αγγελικές, κι εσύ τρως al fresco, σε ένα αστικό ξέφωτο που μυρίζει γειτονιά. Με φόντο την όμορφα φρεσκαρισμένη –πάντα σε μοντέρνους τόνους– σάλα, η οποία λειτουργεί σαν σκηνικό, και θόλο (αυτό σημαίνει «Cupola») τον ουρανό, στο παγκρατιώτικο ιταλικό εστιατόριο θα γνωρίσεις τις νέες νοστιμιές του μενού, το οποίο κινείται στο ρυθμό της εποχής.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό - εικόνα 1

Βούτα το κουτάλι σου σε μια gazpacho σε... ιταλική βερσιόν ή κάποιες άλλες κρύες σούπες που προτείνει η κουζίνα, δοκίμασε το δροσερό καρπάτσιο από φαγκρί με καρέ λαχανικών, προτού περάσεις στα ανάλαφρα φρέσκα ταλιολίνι με αβγοτάραχο και prosecco, τo ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και gorgonzola και τα νιόκι alla sorentina με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Στο καλοκαιρινό μενού θα βρεις πάντα και μια ταλιάτα ή ένα skirt steak, ενώ και η πίτσα, που ψήνεται σε ειδικό φούρνο, είναι μεγάλο κεφάλαιο εδώ – καινούργια άφιξη μια πασπαλισμένη με καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που σου σπάει τη μύτη με το που φτάνει στο τραπέζι. Στη λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μακρής, τα ιταλικά κρασιά έχουν πληθύνει κι έχουν για παρέα πολλές αξιόλογες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα, ενώ και τα καινούργια κοκτέιλ με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα, που φλερτάρουν κι εκείνα με την κουλτούρα της γείτονος, είναι ισχυρό δέλεαρ.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.