Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος και τα πιάτα φοράνε τα καλοκαιρινά τους.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό

Το καλοκαίρι τού πάει πολύ του «Cupola». Η πρόσοψη ανοίγει, τα τραπέζια βγαίνουν έξω, στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, δίπλα στα παρτέρια που τα έχουν γεμίσει με θυμάρια, ρίγανες και αγγελικές, κι εσύ τρως al fresco, σε ένα αστικό ξέφωτο που μυρίζει γειτονιά. Με φόντο την όμορφα φρεσκαρισμένη –πάντα σε μοντέρνους τόνους– σάλα, η οποία λειτουργεί σαν σκηνικό, και θόλο (αυτό σημαίνει «Cupola») τον ουρανό, στο παγκρατιώτικο ιταλικό εστιατόριο θα γνωρίσεις τις νέες νοστιμιές του μενού, το οποίο κινείται στο ρυθμό της εποχής.

Το «Cupola» έχει για θόλο τον ουρανό - εικόνα 1

Βούτα το κουτάλι σου σε μια gazpacho σε... ιταλική βερσιόν ή κάποιες άλλες κρύες σούπες που προτείνει η κουζίνα, δοκίμασε το δροσερό καρπάτσιο από φαγκρί με καρέ λαχανικών, προτού περάσεις στα ανάλαφρα φρέσκα ταλιολίνι με αβγοτάραχο και prosecco, τo ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και gorgonzola και τα νιόκι alla sorentina με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Στο καλοκαιρινό μενού θα βρεις πάντα και μια ταλιάτα ή ένα skirt steak, ενώ και η πίτσα, που ψήνεται σε ειδικό φούρνο, είναι μεγάλο κεφάλαιο εδώ – καινούργια άφιξη μια πασπαλισμένη με καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που σου σπάει τη μύτη με το που φτάνει στο τραπέζι. Στη λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μακρής, τα ιταλικά κρασιά έχουν πληθύνει κι έχουν για παρέα πολλές αξιόλογες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα, ενώ και τα καινούργια κοκτέιλ με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα, που φλερτάρουν κι εκείνα με την κουλτούρα της γείτονος, είναι ισχυρό δέλεαρ.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/07/2025

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.