«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 1

Από το δρόμο ακόμα η vintage διάθεση της διακόσμησης σε κάνει να σταθείς έτσι όπως φανερώνεται από τις ανοιχτές θύρες, που ενώνουν τη σάλα με τον έξω χώρο όπου στρώνεται το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι. Όμορφη απαλόχρωμη ταπετσαρία, παλιοί καθρέφτες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ένα συλλεκτικό ποδήλατο της δεκαετίας ’50, κεντημένα μαξιλαράκια. Η κουζίνα της σεφ Λένας Σφυρόερα (πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε το Lena’s Bio Food Market στην οδό Νίκης) έχει σαφώς ελληνική σφραγίδα, με μικρές προσωπικές παρεμβάσεις, αγαπάει τα δικά μας ΠΟΠ προϊόντα και τις healthy επιλογές κι ενσωματώνει διακριτικά γεύσεις της Μεσογείου.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με τη σαλάτα με υπερτροφές (σπανάκι, παντζαρόφυλλα, ρόκα, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών), μία από τις έντεκα σαλάτες του καταλόγου. Σπιρτόζικη επίγευση από τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, πολύ ενδιαφέρουσα με τις τόσες υφές της, χορταστική και σίγουρα υγιεινή. Οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με κρέμα από κοπανιστή Μυκόνου είχαν τραγανή κρούστα και στεγνό τηγάνι και ταίριαξαν μια χαρά με τη δυναμική γεύση της κοπανιστής.

Πολλά υποσχόμενα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με κουκουνάρι και σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου και παναρισμένα με βιολογικούς κολοκυθόσπορους. Αν η σάλτσα που τα συνόδευε έριχνε λίγο τους ξιδάτους τόνους της, θα ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο. Οι μακαρούνες Καρπάθου από χαρουπάλευρο, με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, ήταν ένα στιβαρό και νόστιμο ρουστίκ πιάτο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μπριζόλα τόνου με σάλτσα μουστάρδας και σαλάτα ταμπουλέ με πολύχρωμη κινόα.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 3

Ήρθε ψημένη στα όρια του well done, πλην όμως ήταν τρυφερή και πολύ νόστιμη – ίσως επειδή τη σιτεύουν, όπως μας είπε η σεφ, για κάποιες­ ημέρες. Το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μαύρη τρούφα Γρεβενών ήταν λουκούμι και, παρά τη συνύπαρξη τόσο δυνατών γεύσεων, ισορροπημένο. Σημειώστε ότι ο κατάλογος έχει και πιάτα ημέρας, κυρίως από την κλασική ελληνική κουζίνα, που αναρτώνται στο σάιτ του εστιατορίου.

Εξαιρετική η μους ρυζόγαλο με λευκή κουβερτούρα και μεθυσμένες φράουλες στο τέλος του γεύματος: ένα πραγματικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή –το ρύζι ίσα που εντοπίζεται–, μέτρια γλυκύτητα, απαλά αρώματα κανέλας και την απαραίτητη ένταση από το άρωμα της φράουλας και το μπράντι.

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 2103647407. Τιμή: € 28-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.