«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 1

Από το δρόμο ακόμα η vintage διάθεση της διακόσμησης σε κάνει να σταθείς έτσι όπως φανερώνεται από τις ανοιχτές θύρες, που ενώνουν τη σάλα με τον έξω χώρο όπου στρώνεται το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι. Όμορφη απαλόχρωμη ταπετσαρία, παλιοί καθρέφτες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ένα συλλεκτικό ποδήλατο της δεκαετίας ’50, κεντημένα μαξιλαράκια. Η κουζίνα της σεφ Λένας Σφυρόερα (πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε το Lena’s Bio Food Market στην οδό Νίκης) έχει σαφώς ελληνική σφραγίδα, με μικρές προσωπικές παρεμβάσεις, αγαπάει τα δικά μας ΠΟΠ προϊόντα και τις healthy επιλογές κι ενσωματώνει διακριτικά γεύσεις της Μεσογείου.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με τη σαλάτα με υπερτροφές (σπανάκι, παντζαρόφυλλα, ρόκα, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών), μία από τις έντεκα σαλάτες του καταλόγου. Σπιρτόζικη επίγευση από τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, πολύ ενδιαφέρουσα με τις τόσες υφές της, χορταστική και σίγουρα υγιεινή. Οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με κρέμα από κοπανιστή Μυκόνου είχαν τραγανή κρούστα και στεγνό τηγάνι και ταίριαξαν μια χαρά με τη δυναμική γεύση της κοπανιστής.

Πολλά υποσχόμενα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με κουκουνάρι και σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου και παναρισμένα με βιολογικούς κολοκυθόσπορους. Αν η σάλτσα που τα συνόδευε έριχνε λίγο τους ξιδάτους τόνους της, θα ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο. Οι μακαρούνες Καρπάθου από χαρουπάλευρο, με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, ήταν ένα στιβαρό και νόστιμο ρουστίκ πιάτο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μπριζόλα τόνου με σάλτσα μουστάρδας και σαλάτα ταμπουλέ με πολύχρωμη κινόα.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 3

Ήρθε ψημένη στα όρια του well done, πλην όμως ήταν τρυφερή και πολύ νόστιμη – ίσως επειδή τη σιτεύουν, όπως μας είπε η σεφ, για κάποιες­ ημέρες. Το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μαύρη τρούφα Γρεβενών ήταν λουκούμι και, παρά τη συνύπαρξη τόσο δυνατών γεύσεων, ισορροπημένο. Σημειώστε ότι ο κατάλογος έχει και πιάτα ημέρας, κυρίως από την κλασική ελληνική κουζίνα, που αναρτώνται στο σάιτ του εστιατορίου.

Εξαιρετική η μους ρυζόγαλο με λευκή κουβερτούρα και μεθυσμένες φράουλες στο τέλος του γεύματος: ένα πραγματικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή –το ρύζι ίσα που εντοπίζεται–, μέτρια γλυκύτητα, απαλά αρώματα κανέλας και την απαραίτητη ένταση από το άρωμα της φράουλας και το μπράντι.

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 2103647407. Τιμή: € 28-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.